Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Obositorul de Farmacie (Coadas Lungas)

Obositorul de Farmacie (Coadas Lungas)

Asemenea Teroristului de Urgență, Obositorul de Farmacie este un specimen ce poate fi reperat cel mai ușor în singurul loc care în care își poate manifesta specificitatea și mărcile comportamentale – în acest caz, în farmacie. Desigur, el nu viețuiește acolo, deși în prezența sa, continuumul spațio-temporal își exersează teoria științifică, făcând timpul să pară că încetinește.

Un sceptic declarat al cursului simptom – consult medical – rețetă – farmacie – vindecare, Obositorul de Farmacie demonstrează o agilitate impresionantă în saltul etapelor esențiale. Așadar, de la simptom el sare direct la vizita în farmacie unde, odată ajuns în fața tejghelei, începe să deruleze o discuție interminabilă cu farmacista. Discuție pe care întotdeauna o conduce și de cele mai multe ori o concluzionează tot el. După minute care se întind și se extind și se contorsionează, Obositorul de Farmacie sfârșește prin a cumpăra un banal remediu, un produs ale cărui proprietăți nu sunt o noutate. Însă, pentru a se convinge că într-adevăr o aspirină sau o fiolă de algocalmin îi sunt suficiente, acesta duce o luptă de explorare în străfundurile farmaceutice mai ceva ca un căutător de comori din cărțile pentru copii.

Cele mai mari rate de abandon al intenției de cumpărare de către consumatorii aflați în așteptare la coadă au fost înregistrate în incintele farmaciilor în care Coadas Lungas își face vizite de aprovizionare. Acesta este motivul pentru care, în România, numărul de farmacii – câte 5-7 pe fiecare stradă principală – aproape depășește numărul de biserici sau alimentare de colț de intersecție.