Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Mentine un jurnal al recunostintei

Reflectia asupra experientelor, sentimentelor si relatiilor pozitive din viata ta iti poate aduce o mai mare bucurie. Un jurnal de recunostinta este un mod bun de a recunoaste ceea ce iti lumineaza viata si de a te ajuta sa te concentrezi departe de gandurile si sentimentele negative. De asemenea, te va ajuta sa realizezi cat de multe lucruri din viata ta merge efectiv bine.

Pastreaza un jurnal langa patul tau pentru ca la finalul fiecarei zile sa poti petrece 10 minute scriid despre ceva pentru care ai fost recunoscator in timpul zilei tale. Fii cat mai exact cu putinta. Nu spune doar „Imi iubesc familia”, ci concentreaza-te pe imagini, sunele si experiente concrete, precum o imbratisate de la copilul tau, un compliment de la partenerul tau, un apel de la un prieten, un apus sau pasari care ciripesc langa fereastra ta. Sarbatoreste realizarile mici si mari – invatarea modului de a stapani o noua pasiune, de a lucra bine la un proiect de la serviciu sau doar faptul de a-i fi dus pe copii la scoala la timp.

Imagineaza-ti scena in mintea ta si incearca sa scrii despre ea in detaliu. Apoi, petrece cateva minute lasandu-te invaluit din nou de experienta. De asemenea, poti folosi acest jurnal pentru a reflecta cu privire la lucrurile din trecut pentru care esti recunoscator.