Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Închipuitul de Poveste (Bolnavus Închipuitus)

Închipuitul de Poveste (Bolnavus Închipuitus)

Închipuitul de Poveste este deschizătorul de drumuri, este începutul și sfârșitul Compendiului de Ipohondrie Română. Bolnavus Închipuitus duce zeci de bătălii imaginare cu felurite boli, imaginare și ele. Zi după zi, an după an, acesta se palpează cu naivitate și fără experiență, lipsit de vreun interes sexual, se caută, chiar dacă niciodată nu se găsește, și este convins că suferă de o boală aprigă, eventual incurabilă.

Problemele de care se plânge cel mai des acest specimen sunt disfuncția de corzi vocale cauzată de vocalizarea deasă a ofurilor, displazia de țesut cortico-cerebral și de bun-simț, distrofia musculară contorsionativă, carența gravă de încredere și intoleranța la mediul înconjurător, toate legate, în mintea sa, de diagnostice macabre.

Unul din locurile în care este foarte posibil să te întâlnești cu Bolnavus Închipuitus este coada de la farmacie, unde îl vei recunoaște ușor ca fiind clientul cu punga cea mai burdușită și cardul de fidelitate cu cel mai mare discount. Și da, ține foarte mult farmacista de vorbă. 

Poate singura boală de care suferă cu adevărat Închipuitul de Poveste este Sindromul Studentului în anul II la Medicină, maladie recunoscută și puțin documentată, care chinuie medicii în devenire timp un semestru sau chiar un an universitar. Din nefericire, pentru specimenul nostru, este vorba de întreaga sa viață. Dar Binili Învinge, bineînțeles, chiar și în acest caz.