Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Haterul de Gluten (Nema Pâines)

Haterul de Gluten (Nema Pâines)

Asemenea Obsedatului de Detoxifiere, Haterul de Gluten aparține noului val de ipohondrie română, ajuns în țara noastră pe cale de acces nelimitat la internet și adorație a tuturor lucrurilor ce provin din afara granițelor.

De o sensibilitate aparte și extrovert, Haterul de Gluten este una dintre cele mai vocale și expansive specii, fiind foarte ușor de reperat de către cei din jur. Acesta este incapabil să ducă o conversație mai lungă de 5 minute fără a-și declara, cu aplomb și mândrie, resentimentele față de făină, pe care le împachetează în mod expert sub denumirea științifică de intoleranță la gluten – în cazul lor, nedovedită clinic.

La micul-dejun, în hoteluri sau chiar în propria sa casă, Haterul de Gluten este acea persoană care, în preajma secțiunii de patiserie, în mod involuntar și spectaculos de teatral, pune în scenă un adevărat performance de dans contemporan, țopăind și învârtindu-se dezgustat și panicat în același timp. Haterul de Gluten reacționează organic la vederea unei felii de pâine, fața și corpul contorsionându-i-se incontrolabil într-un mod similar cu scenele de exorcizare din filmele horror clasice. 

Nema Pâines nu este un specimen care prezintă tendințe manipulatoare și subversive și nu încearcă să convertească pe alții la disprețul față de gluten, pe care îl nutrește fără a fi foarte conștient de ce, neavând, bineînțeles, nicio indicație medicală reală. Iar ”intoleranța” pe care el o consideră a fi o boală exclusivistă de care suferă un mic procent al populației o rezervă doar pentru cei merituoși. Atenție însă! Este totuși posibil ca, exprimându-ți un discomfort abdominal, să fii prins, fără preaviz sau pregătire psihologică, într-o discuție lungă, prilej pentru Haterul de Gluten să exerseze învățăturile primite la cursurile de autoapărare împotriva demonului făinii. 

 

Personajul "Haterul de gluten" nu face referire la persoanele care suferă de o afecțiune medicală reală, legată de toleranța la gluten.

"Haterul de gluten" este un personaj fictiv, inspirat de persoanele care exclud glutenul din dietă fără a avea o recomandare medicală prealabilă, o intoleranță sau o altă afecțiune medicală diagnosticată.