Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Denis, baietelul care a fost operat in a doua zi de viata pentru o malformatie congenitala grava (hernie diafragmatica congenitala) a implinit 5 ani

Denis, baietelul care a fost operat in a doua zi de viata pentru o malformatie congenitala grava (hernie diafragmatica congenitala) a implinit 5 ani

“S-au implinit deja 5 ani de cand Denis ne umple inimile cu prezenta lui. Va multumim inca o data (asa cum o vom face tot timpul) pentru tot ce ati facut atunci pentru ca acum sa putem privi cu optimism spre viitor.

Ii vom fi recunoscatori tot timpul domnului dr. Hadi Rahimian pentru ca a asigurat toate conditiile pentru functionarea acelui angrenaj minunat, care a facut ca nasterea, pregatirea pentru operatia ce urma si supravegherea post operatorie sa fie doar inceputul drumului lui Denis prin viata.

De asemenea ii vom fi recunoscatori domnului doctor Dan Cristea, care si-a folosit toata priceperea pentru a realiza acea complicata interventie chirurgicala.

Ne vom aminti cu mare drag de dr. Dana Zaciu, dr. Mihaela Scheiner,  dr. Alina Ilici,  dr. Madalina Dobrescu,  dr. Cristian Palade,  d-na dr. Mihai, Adriana Florica, Anca Damian si de toată echipa de la Neonatologie pe ale caror nume nu le-am pomenit dar ale caror chipuri nu le uitam niciodata.

Multumim tuturor celor din REGINA MARIA care au fost alaturi de Denis si de noi in acele momente de cumpana.

Va trimitem aceste putine cuvinte impreuna cu doar cateva imagini cu Denis si va asigurăm ca nu ii vom uita pe OAMENII care ne-au ajutat atunci cand am avut mare nevoie” ne marturisesc emotionati parintii lui Denis.

In trecut, aproape toti copiii cu hernie diafragmatica congenitala mureau deoarece malformatia nu era recunoscuta si diagnosticata din timp si nu existau modalitati de tratament chirurgical. Insa in Centrul de Chirurgie Fetala din Spitalul Baneasa, unde a fost ingrijit Denis, medicii fac tot ce este posibil pentru supravietuirea acestor copii speciali, iar asta inseamna:

  • Un diagnostic prenatal ecografic corect si de finete
  • Tratament in utero - o procedura delicata, dar care poate preveni complicatiile la nastere - Ocluzie traheala endoluminala fetoscopica cu balon FETO
  • Urmarirea cu atentie a sarcinii pana in momentul nasterii
  • Ingrijire complexa in sectia de terapie intensiva neonatala
  • Posibilitatea de chirurgie reparatorie de indata ce copilul este stabilizat (ca in cazul lui Denis, in a doua zi de viata)

In Centrul de Chirurgie Fetala Baneasa - singurul centru specializat in sarcina cu risc inalt si chirurgie fetala din Romania - sunt obtinute rezultate inimaginabile cu cativa ani in urma. Pentru unii copii, singura sansa la viata este oferita de experienta si profesionalismul echipei bine sudate din cadrul centrului, formata din specialistii in ecografie de sarcina avansata, imagistica fetala, medicina materno-fetala, anestezie cu risc inalt, chirurgie fetala, chirurgie pediatrica, neonatologie si asistente specializate.

Denis a fost operat in a doua zi de viata de Dr. Dan Cristea si  si-a petrecut primele 6 saptamani in Sectia de Terapie Intensiva Neonatala unde medicul neonatolog Dr. Dana Zaciu l-a ingrijit cu multa daruire si profesionalism din prima lui clipa de viata. Desi au fost momente critice, acestea au fost trecute cu bine si Denis a facut progrese de la o zi la alta. „Copiii cu hernie diafragmatica congenitala sunt copii foarte speciali, delicati, fragili. Ei sunt un exemplu al tipurilor de cazuri medicale complexe pe care le gestionam cu succes in sectia noastra”, a mentionat Dr. Zaciu.