Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Cutia cu griji

Toata lumea este distrasa de griji si preocupari, insa uneori aceste grji pot fi prea numeroase si te poti simti coplesita. Sa ai un loc in care sa iti izolezi - la propriu - grijile te poate ajuta sa te detasezi de ele pentru a te concentra pe partile mai placute sau semnificative ale vietii tale.

Incepe prin a gasi sau a realiza o "cutie a grijilor". Orice cutie este potrivita. Acesta este un exercitiu minunat pentru copii, care il pot gasi chiar si mai atragator daca pot decora cutia dupa cum doresc si daca o pot tine intr-un loc special.

La finalul zilei, rezerva-ti cateva minute pentru a scrie doua sau trei din preocuparile tale pe bucati de hartie si pune-le in interiorul cutiei. Sau, in cazul in care cutia este la indemana, poti scrie grijile pe masura ce acestea se contureaza in mintea ta si sa le pui in cutie de-a lungul zilei.

Cutia pentru grji iti permite sa te eliberezi mental de grijile tale. Dupa ce grijile sunt depozitate in cutie, incearca sa-ti concentrezi atentia catre alte subiecte.

Ceea ce faci cu bucatile de hartie depinde de tine. Unele persoane aleg sa arunce notitele fara a le citi din nou, in timp ce altele beneficiaza din recitirea lor periodica inainte de a le arunca. In acest caz, poti fi surprins sa afli ca majoritatea grijilor pe care ti le-ai facut in trecut au fost in zadar si ca scenariile pe care ti le-ai imaginat nu s-au concretizat niciodata.