Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

CE ESTE NOU: Mai putina munca in gospodarie ar putea duce la ingrasare?

STUDII DE CERCETARE CARE NE INTERESEAZA

Un studiu recent publicat in PLoS One a comparat timpul pe care peste 55.000 de femei cu varsta intre 19 si 64 de ani, il petreceau spaland rufe, vase si facand alte treburi casnice in anul 1965 versus anul 2010.

Au constatat ca astazi femeile dedica cu 12 ore mai putin timp muncii casnice decat in anii 1960. Ca urmare, femeile care isi petrec timpul acasa au trecut de la arderea a 4.663 calorii pe saptamana desfasurand activitati casnice in 1965, la arderea a doar 2.806 calorii pe saptamana in 2010. In timp ce facilitatile moderne precum masinile de spalat vase si aspiratoarele ne-au eliberat timpul, ele au crescut si sansele de a lua in greutate.

Acest studiu a fost criticat datorita sponsorului sau, compania Coca-Cola, despre care unii critici spun ca incearca sa puna obezitatea pe seama altor lucruri si nu pe seama sucurilor carbogazoase si a alimentelor nesanatoase. Deoarece activitatile domestice au devenit mult mai usoare, este important sa introduci alte tipuri de exercitii in rutina ta.

Articole pe aceasi tema:

- CE ESTE NOU: Terapia manuala osteopata ajuta la ameliorarea durerii de spate

- CE ESTE NOU: Aspirina poate reduce riscul de melanom

- CE ESTE NOU: Legatura intre radiatia utilizata in tratamentul cancerului de san si bolile de inima