Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Ce este homeopatia?

Homeopatia este o metoda de tratament care stimuleaza tendinta naturala de vindecare a organismului, folosind medicamente preparate din substante de origine minerala, vegetala si animala preparate prin procese specifice in laboratoare farmaceutice specializate si care trateaza organismul ca un intreg.

Aceste medicamente se numesc remedii homeopate si ele sunt lipsite de toxicitate, nu au reactii adverse si nu dau dependenta.

Homeopatia ia in considerare totalitatea caracteristicilor individuale ale pacientului analizand simptomele bolii in contextul starii generale a organismului, in acord cu reactivitatea simptomelor  cu expunerea la temperaturi extreme (inclusiv, schimbarile vremii), modificarea apetitului sau a senzatiei de sete.

Avantajele Homeopatiei:

  • Se folosesc cantitati foarte mici de medicamente, ceea ce insemna lipsa toxicitatii asupra organismului
  • Tratamentul este personalizat (pentru aceasi boala, fiecare pacient primeste remedii diferite)
  • In cazul femeilor insarcinate, remediile homeopate sunt recomandate, stiind fiind faptul ca multe din medicametele alopate sunt contraindicate in timpul sarcinii.
  • Orice boala poate fi abordata homeopat, fie ea acuta sau cronica
  • Se adreseaza tuturor grupelor de varsta

Efectul terapeutic al homeopatiei este unul complex, care se exercita asupra intregului organism, imabunatatind starea de sanatate fizica, mentala si emotionala.

Tratamentul homeopat nu exclude tratamentul alopat, cele doua tipuri de terapii se pot asocia in multe din cazuri medicale.

Text: Dr Mariana Stan Ilie, Medic Specialist Medicina de familie

Competenta in Homeopatie

Medic Rezident Pediatrie