Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Căzutul de Calciu (Calcius Decâtus)

Căzutul de Calciu (Calcius Decâtus)

Căzutul de Calciu este, asemenea Gălbenelului de Cremă, un specimen de ipohondrie română unilateral și fixist. Lipsa de calciu din organism este unica și cea mai mare preocupare a sa.

Indiferent de simptomatologie, de tipul de durere pe care o are sau de rezultatele analizelor de sânge pe care, de altfel, și le face în mod regulat, acest specimen este convins că are o cădere de calciu. Așadar, acționează întotdeauna în consecință, luând un comprimat ce conține calciu lactic și, bonus, uneori magneziu, zinc și alte substanțe adjuvante. De multe ori, o stare de oboseală cauzată de temperaturi ridicate sau stres îl face pe Calcius Decâtus să intre în fibrilație, de teama pericolului iminent al scăderii concentrației de calciu din sânge. Ceea ce specialiștii numesc atac de panică, manifestat cu stare de amețeală, ritm cardiac accelerat și senzație ușoară de sufocare, este pentru Calcius Decâtus un indiciu clar că există o carență gravă în organismul său. De calciu.

Pe acest specimen îl poți recunoaște ușor după comportamentul vădit afectat și gesturile expansive și dramatice prin care își exprimă ceea ce este convins a fi o cădere, uneori bruscă, dar mereu așteptată, a calciului. La birou, este cel care are în sertar o gamă vastă de tuburi multicolore cu pastile efervescente. Din păcate, este destul de dificil să te ferești de prezența acestui specimen, el fiind unul dintre cele mai întâlnite în țara noastră. Dacă ai totuși de-a face cu Căzuți de Calciu, cel mai bine este să nu încerci să îi trimiți la un consult specializat, deoarece te vor blestema să rămâi fără calciu. Asigură-te că ai mereu la îndemână o pastilă efervescentă de calciu – cu aromă de portocale, una dintre cele mai populare – și totul va fi bine.