Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Alte produse de ingrijire a pielii - ramane inactiv

Mii de produse si substante sunt in prezent comercializate pentru imbunatatirea aspectului pielii. Acestea sunt doua dintre cele mai intalnite categorii:

Namoluri si alte produse minerale

Sarurile, namolurile si argilele sunt promovate deseori ca avand minerale naturale care refac netezimea din tinerete si dau luciu pielii dumneavoastra. In timp ce unele dintre aceste produse va pot lasa pe piele o senzatie placuta de curatare sau un miros placut, este important sa se stie faptul ca moleculele din ele sunt, in general, prea mari pentru a penetra pielea. In cele mai multe cazuri, nu exista date stintifice publicate care sa sustina afirmatiile lor.

Produse din surse vegetale

Unele plante au proprietati bioactive. Lotiunile si cremele cu extracte din plante, cum ar fi aloe, alge marine, fructe sau ierburi, poate contine oricare alte ingrediente care au o varietate de efecte asupra pielii. Gelul de aloe vera, care este extras din frunzele proaspete ale plantei aloe vera, este frecvent utilizat pentru arsuri, arsuri provocate de soare, degeraturi, psoriazis si herpes. Pe langa AHA, cateva alte ingrediente pe baza de plante, cum ar fi soia, ciuperci  si spilcuta pot reduce sau preveni aparitia ridurilor, dar pana in prezent dovezile acestui lucru sunt bazate pe studii mici si cercetari facute pe animale. Multe alte produse pe baza de plante au un miros placut si sunt ambalate intr-un mod atractiv. Folosirea topica a produselor pe baza de plante este in general sigura, dar trebuie sa intelegeti ca exista putine dovezi cu privire la eficacitatea acestora. De asemenea, fiti atenti la orice reactie a pielii, deoarece unele pot provoca alergii anumitor persoane.