Dictionar de analize

Coprocultura pentru E.Coli enterohemoragic

Descriere

Testul este folosit pentru a detecta prezența E.coli, care produce toxina Shiga și pentru a ajuta la diagnosticarea unei infecții a tractului digestiv din cauza acestor bacterii.

Bacteriile E.coli se găsesc în tubul digestiv al persoanelor sănătoase, dar există puține tulpini E.coli care eliberează toxina Shiga, responsabilă de apariția infecției. Pe lângă diaree severă, E.coli poate provoca sindrom hemolitic uremic, o boală gravă care poate duce la insuficiență renală și chiar moarte, dacă nu este tratată corespunzător.

Indicatii

  • Când o persoană prezintă diaree, iar medicul suspicionează o infecție cu E.coli unele semne și simptome includ: diaree severă sau acută, care persistă mai mult de câteva zile, scaun cu sânge, febră, dureri abdominale severe, crampe și/sau balonare
  • Când se suspectează o epidemie de E.coli la nivelul unei comunități

 

Interpretari

  • Dacă în cultură se detectează E.coli producătoare de toxine Shiga (cultură pozitivă) înseamnă că simptomele persoanei sunt datorate acestei infecții.
  • Cultură negativă a scaunului înseamnă că E.coli nu a fost prezent sau nu a fost prezent în număr suficient pentru a fi detectat. Rezultatele culturii pot indica faptul că un alt agent patogen decât E.coli cauzează simptomele.