Reteaua de sanatate REGINA MARIA ofera gratuit analize si consultatii post COVID-19

Pacientii vindecati de COVID-19 pot beneficia gratuit de un pachet de servicii, disponibil in policlinicile toate policlinicile REGINA MARIA


Bucuresti, 16 decembrie 2020 – Inca de la inceputul pandemiei, Reteaua de sanatate REGINA MARIA a depus eforturi fara precedent pentru reducerea riscului de infectie cu COVID-19 si a venit in sprijinul pacientilor si al autoritatilor prin initiative care sa le ofere siguranta. Operatorul privat continua aceste demersuri si vine in ajutorul pacientilor care au fost infectati si vindecati de COVID-19, prin asigurarea gratuita a unor servicii medicale de monitorizare a starii de sanatate.


In cadrul programului Clinica POST COVID, pentru a simplifica accesul pacientilor catre monitorizare, REGINA MARIA lanseaza 3 pachete cuprinzatoare, cu rolul de a ghida pacientii. Din dorinta de a deschide portile spre gestionarea corecta a pacientilor dupa depasirea bolii, REGINA MARIA ofera acces gratuit la un pachet de anamneza, la nivel national. Pacientii vor putea discuta astfel cu un medic generalist, care va analiza cazul pacientului si va indica toate investigatiile si analizele necesare cazului sau. Pachetul gratuit contine si o serie de analize de prima intentie, care pot evalua starea generala de sanatate a pacientului.

Peste 95% dintre abonamentele de sanatate ale Retelei au incluse serviciile de baza in  monitorizarea post COVID. In calitate de abonati ai REGINA MARIA, pacientii vindecati de infectia cu SARS-Cov2 pot incepe, gratuit, programul de evaluare a starii de sanatate.

„Siguranta pacientilor a fost si ramane prioritatea noastra absoluta. Din dorinta de a fi alaturi de pacienti, oferim gratuit accesul la servicii de monitorizare post COVID. Ne adresam in special celor mai vulnerabili, care nu acceseaza servicii medicale in sistemul privat si pe care ii indemnam sa se inscrie pentru a beneficia de aceasta gratuitate. Discutia cu un medic bun, instruit in monitorizarea pacientilor post COVID, este primul pas in a depasi cu bine aceasta perioada dificila.” declara Fady Chreih, CEO Reteaua de sanatate REGINA MARIA.

Indiferent de forma de boala, toti pacientii care trec prin infectia cu noul coronavirus trebuie sa verifice starea de sanatate, deoarece exista posibilitatea ca aceasta boala sa aiba urmari. Monitorizarea pacientilor vindecati de COVID 19 poate consta in investigatii imagistice – CT torace – si o serie de analize de sange, ce vor fi recomandate in urma discutiei cu medicul.

Pacientii care doresc sa beneficieze de pachetele gratuite, pot aplica pe site-ul REGINA MARIA, urmand sa fie contactati de catre un operator din Call Center. Consultatiile din Clinica POST COVID pot fi accesate in toate policlinicile REGINA MARIA din Bucuresti si din tara. In urma anamnezei, medicul evalueaza cazul pacientului si pregateste raportul medical ce include indicatiile necesare pentru eventuale analize si investigatii imagistice.

Inca din luna mai a acestui an, REGINA MARIA a lansat primul program integrat de monitorizare post COVID, tragand un semnal de alarma asupra importantei tinerii sub observatie a pacientilor care au fost vindecati de infectia cu noul coronavirus.

Vezi regulament