Monitorizarea pacientilor post COVID 19

Programul integrat destinat persoanelor care au nevoie de urmarire medicala, in urma infectarii si vindecarii de COVID 19. Fie ca vorbim despre urmarile bolii sau despre efectele tratamentelor primite in perioada spitalizarii, o parte semnificativa a pacientilor care au depasit aceasta boala necesita o atentie sporita. Desi virusul este eliminat din organism, pacientii pot ramane cu o serie de afectiuni ale functiei pulmonare, insuficienta renala, leziuni ale muschiului inimii, insuficienta multipla de organ sau complicatii legate de tratamentul urmat pentru vindecare. Ne dorim sa oferim acestor pacienti acces cat mai facil la consultatii si investigatii. In acest moment, desfasuram un program de monitorizare post COVID, in locatiile noastre.

Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi daca ai nevoie de monitorizare?

PASUL 1

Consultatie

Daca ai fost externat sau declarat vindecat, esti in cea de-a 15-a zi dupa primul test pozitiv, dar mai ai simprome si multe intrebari in legatura cu ceea ce se intampla cu tine, nu ai un medic caruia sa I te adresezi, nu ai acces la informatii utile pentru gestionarea starii tale de sanatate, programeaza-te la un consult cu un medic generalist. Acesta va evalua cazul tau si iti va spune exact care sunt analizele si investigatiile imagistice de care ai nevoie. Te poti programa atat in Clinica Virtuala, cat si in locatiile noastre. Daca esti deja monitorizat de catre un alt medic, din retea sau din afara retelei noastre, poti accesa direct urmatorii pasi.
PASUL 2

Vizita intr-o locatie REGINA MARIA

In urma anamnezei, medicul iti va indica analizele si/sau investigatiile necesare. Pentru recoltarea analizelor si efectuarea investigatiilor imagistice este nevoie sa te prezinti o singura data in una din clinicile noastre.
PASUL 3

Interpretarea rezultatelor

Pentru interpretarea analizelor, vei ramane in legatura cu medicul care a analizat cazul tau. Imediat ce ai rezultatele, daca medicul tau este din Reteaua noastra, programeaza-te pentru consult. Medicul iti va spune cum evolueaza cazul tau si care sunt pasii urmatori. In functie de rezultate, acesta poate recomanda consulatii de specialitate sau investigatii suplimentare.
PASUL 4

Consult de specialitate

In cazul in care, din diferite motive, simptomle persista sau exista modificari ale investigatiilor pe care le-ai efectuat, medicul tau poate considera ca este necesar un consult de specialitate la unul din medicii specialisti care fac parte din echipa multidisciplinara implicata in acest program: medic infectionist, pneumolog, cardiolog, gastroenterolog.

Programeaza-te pentru monitorizarea post COVID

Ce investigatii si analize sunt recomandate pacientilor vindecati de coronavirus?

HEMOLEUCOGRAMA
Printre testele frecvent modificate se numara Hemoleucograma, avand aspecte considerate foarte sugestive pentru boala, precum scaderea limfocitelor si a trombocitelor.

ANALIZE RENALE (UREE SI CREATININA)
În unele cazuri, deși virusul este eliminat din organism, pacienții pot suferi de insuficiență renală. De aceea este necesara evaluarea functiei renale.

ANALIZE HEPATICE
Transaminazele (ALT, AST), deoarece acestea se modifica atat in cadrul infectiei, cat si datorita tratamentelor primite pe parcursul bolii;
Gammaglutamiltranspeptidaza (GGT) – ca in cazul transaminazelor, se pot modifica atat in cadrul infectiei, cat si datorita tratamentelor;
Fosfataza alcalina si bilirubina totala + directa, daca se suspicioneaza colestaza.

TESTELE IMUNOLOGICE, PENTRU DETECTIA ANTICORPILOR
De tip IgM si IgG – Anticorpii pot sa fie produsi de organismul uman dupa expunerea la noul coronavirus. IgG si IgM sunt anticorpii produsi dupa expunerea la antigenul viral, IgM fiind primul tip de anticorp care apare ca raspuns la expunerea la antigenele coronavirusului, iar IgG apare la mai mult timp de la expunere, fiind implicat in raspunsul imun secundar.

EKG
Programul include si EKG-ul, important in monitorizarea afectarii cardiace si a posibilelor efecte adverse induse de medicatie primita in perioada spitalizarii, pentru vindecare.

COMPUTER TOMOGRAF SAU RX PULMONAR
Se pot recomanda CT sau RX pulmonar, in functie de tipul de investigatie efectuat de pacient in spital, pentru monitorizarea modificarilor pulmonare aparute in cursul bolii.

Continuam demersul nostru de a sprijini personalul medical din linia intai

Oferim acces gratuit pentru monitorizarea post COVID tuturor cadrelor medicale, fie ca vorbim despre medici, asistenti medicali sau infirmiere

Intrebari frecvente

Fie ca vorbim despre urmarile bolii sau despre efectele tratamentelor primite in perioada spitalizarii, o parte semnificativa dintre pacientii care au depasit aceasta boala necesita in continuare o atentie sporita. In unele cazuri, desi virusul este eliminat din organism, pacientii pot ramane cu o serie de afectiuni ale functiei pulmonare, insuficienta renala, leziuni ale muschiului inimii, insuficienta multipla de organ sau complicatii legate de tratamentul urmat pentru vindecare.

Monitorizarea pacientilor vindecati de COVID 19 consta in investigatii imagistice – CT sau RX – si o serie de analize de sange, recomandate de medic in functie de fiecare caz in parte, printre care: hemoleucograma, teste pentru evaluarea functiei hepatice si a functiei  renale. In plus, am inclus in program si EKG-ul, pentru cei cu afectiuni cardiace, si testele serologice pentru raspunsul imun la infectia cu noul coronavirus.

Am dedicat doua centre specializate pentru monitorizarea pacientilor care au suferit de coronavirus. Astfel, locatiile Marasesti (CT si analize de laborator) si Sun Plaza (RX si analize de laborator) vor avea program special, in fiecare , deschis programarilor acestor pacienti. Toate investigatiile se vor face intr-unul dintre aceste centre, in timpul unei singure vizite.

Luam toate masurile pentru ca pacientii nostri sa fie in siguranta cand vin la medic si respectam recomandarile autoritatilor nationale si internationale pentru prevenirea raspandirii infectiilor:

- triaj la intrarea in clinica pentru identificarea persoanelor simptomatice sau cu risc epidemiologic
- amenajarea unor spatii de izolare pentru izolarea imediata a cazurilor suspecte;
- proceduri de tratare a cazurilor suspecte;
- masuri stricte de dezinfectie;
- echipamente de protectie pentru personalul medical;
- furnizarea de masti de protectie tuturor pacientilor cu simptomatologie respiratorie;
- limitarea numarului de persoane din clinica.

Pacientii care au “Contul Meu”, pot accesa rapid rezultatele in dosarul medical disponibil in aplicatia REGINA MARIA. Cei care nu au cont, pot deschide rapid si facil unul, online, sau pot accesa rezultatele analizelor pe reginamaria.ro, in secțiunea “Rezultate analize”. Pentru investigatiile imagistice efectuate, rezultatul se poate trimite prin e-mail, fara sa fie necesara vizita in clinica. Interpretarea se va face fie in Clinica Virtuala, de medicul ales la intrarea in program, fie de medicul curant.

Monitorizarea pacientilor ce au fost infectati si vindecati de COVID 19 se poate face si in contract CAS, in baza biletului de trimitere. Pentru abonatii REGINA MARIA, aceste servicii sunt acoperite conform formei de subscriptie pe care o detin.

Raspunzand rapid contextului actual determinat de aparitia virusului Covid-19, REGINA MARIA ofera pacientilor posibilitatea de a beneficia de consultatii online, desfasurate de la distanta, pe perioada starii de urgenta. Poti vedea mai multe detalii despre programari si consultatii, aici.

In cadrul discutiei cu medicul, acesta iti va adresa o serie de intrebari si va analiza biletul de externare. In urma anamnezei, te va indruma spre investigatiile si analizele de care ai nevoie.

Afla mai multe despre noul coronavirus