Programeaza-te pentru monitorizarea post COVID

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.

CT Torace, investigatia recomandata post COVID-19

CT-ul de torace este investigatia recomandata de medici pentru evaluarea posibilelor leziuni pulmonare ale pacientilor infectati si vindecati de COVID-19. Aparatele noastre CT sunt dotate cu aplicatia inteligenta DoseWatch, ce permite personalizarea scanarii in functie de nevoile fiecarui pacient. Implementarea programului permite medicilor sa reduca expunerea medie la radiatii cu pana la 50%.

Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi daca ai nevoie de monitorizare?

Pasul 1: Consultatie

Primul pas in monitorizarea post COVID, daca nu ai un medic care urmareste cazul tau, nu ai acces la informatii utile pentru gestionarea starii tale de sanatate, este un consult cu un medic generalist. Acesta va evalua cazul tau si iti va spune exact care sunt analizele si investigatiile imagistice de care ai nevoie.

1

Pasul 2: Vizita intr-o locatie Regina Maria

In urma anamnezei, medicul iti va indica analizele si/sau investigatiile necesare. Pentru recoltarea analizelor si efectuarea investigatiilor imagistice este nevoie sa te prezinti in una din clinicile noastre din Bucuresti sau din tara.

2

Pasul 3: Interpretarea rezultatelor

Pentru interpretarea analizelor, vei ramane in legatura cu medicul care a analizat cazul tau. Imediat ce ai rezultatele, daca medicul tau este din Reteaua noastra, programeaza-te pentru consult. Medicul iti va spune cum evolueaza cazul tau si care sunt pasii urmatori. In functie de rezultate, acesta poate recomanda consulatii de specialitate sau investigatii suplimentare.

3

Pasul 4: Consult de specialitate

In cazul in care, din diferite motive, simptomle persista sau exista modificari ale investigatiilor pe care le-ai efectuat, medicul tau poate considera ca este necesar un consult de specialitate la unul din medicii specialisti care fac parte din echipa multidisciplinara implicata in acest program: medic infectionist, pneumolog, cardiolog, gastroenterolog.

4

Folosim inteligenta artificiala pentru un diagnostic sigur

Suntem prima Retea care foloseste integrat un algoritm de inteligenta artificiala pentru servicii de Computer Tomograf toracic, care are rolul de a mapa zonele care ridica suspiciuni, asigurand acuratetea diagnosticului final. Inteligenta artificiala este un instrument important, in special in monitorizarea pacientilor post COVID.

Intrebari frecvente

Fie ca vorbim despre urmarile bolii sau despre efectele tratamentelor primite in perioada spitalizarii, o parte semnificativa dintre pacientii care au depasit aceasta boala necesita in continuare o atentie sporita. In unele cazuri, desi virusul este eliminat din organism, pacientii pot ramane cu o serie de afectiuni ale functiei pulmonare, insuficienta renala, leziuni ale muschiului inimii, insuficienta multipla de organ sau complicatii legate de tratamentul urmat pentru vindecare.

Monitorizarea pacientilor vindecati de COVID 19 consta in investigatii imagistice – CT torace – si o serie de analize de sange, recomandate de medic in functie de fiecare caz in parte, printre care: hemoleucograma, teste pentru evaluarea functiei hepatice si a functiei  renale. In plus, am inclus in program si EKG-ul, pentru cei cu afectiuni cardiace, si testele serologice pentru raspunsul imun la infectia cu noul coronavirus.

Investigatiile si analizele se pot realiza in toate policlinicile si centrele de imagistica ce ofera serviciul solicitat, atat in Bucuresti, cat si in tara. 

Pacientii care au “Contul Meu”, pot accesa rapid rezultatele in dosarul medical disponibil in aplicatia REGINA MARIA. Cei care nu au cont, pot deschide rapid si facil unul, online, sau pot accesa rezultatele analizelor pe reginamaria.ro, in secțiunea “Rezultate analize”. Pentru investigatiile imagistice efectuate, rezultatul se poate trimite prin e-mail, fara sa fie necesara vizita in clinica. Interpretarea se va face fie in Clinica Virtuala, de medicul ales la intrarea in program, fie de medicul curant.

Monitorizarea pacientilor ce au fost infectati si vindecati de COVID 19 se poate face si in contract CAS, in baza biletului de trimitere. Pentru abonatii Regina Maria, aceste servicii sunt acoperite conform formei de subscriptie pe care o detin.

Peste 95% dintre abonamentele de sanatate REGINA MARIA au incluse serviciile de baza in monitorizarea post COVID. In calitate de abonati ai REGINA MARIA, pacientii vindecati de infectia cu SARS-Cov2 pot incepe, gratuit, programul de evaluare a starii de sanatate.