REGINA MARIA vine in sprijinul cuplurilor care sufera de infertilitate cu un program super avantajos

Centrul de Fertilitate si FIV Columna din Bucuresti, parte a Retelei de Sanatate REGINA MARIA , lanseaza programul „Timpul in favoarea ta” la un pret special, in lunile iunie-august 2022.  

Centrul de Fertilitate si FIV Columna din Bucuresti, parte a Retelei de Sanatate REGINA MARIA , lanseaza programul „Timpul in favoarea ta” la un pret special, in lunile iunie-august 2022.  

 
Conform statisticilor recente, in Romania, 1 din 5 cupluri de varsta reproductiva se confrunta cu infertilitatea.
Mii de cupluri din toata tara asteapta sa poata benficia de fondurile alocate prin programul national de FIV. Din pacate insa, numarul procedurilor decontate de stat acopera un numar extrem de mic de proceduri medicale.

 
Centrul de Fertilitate si FIV Columna (parte a Retelei de Sanatate REGINA MARIA), cel mai mare centru de FIV din Romania si singurul cu 5 embriologi seniori, a primit aprobarea de fonduri pentru procedurile de FIV decontate de stat, insa acestea sunt mult prea mici pentru a putea acoperi numarul mare de solicitari din partea cuplurilor care au nevoie de proceduri FIV pentru a deveni parinti. 


Medicii primesc la consultatii pacienti care au reala nevoie de proceduri FIV, oameni care au nevoie de sprijin financiar pentru efectuarea unei astfel de proceduri, dar sunt amagiti pe de o parte de promisiunile unor programe cu criterii de eligibilitate permisive, respectiv cu bugete acoperitoare si dezamagiti pe de alta parte sa afle ca fondurile reale si certe existente la acest moment sunt insuficiente, astfel ca raman in asteptarea unei solutii. Solicitarile primite din partea pacientilor sunt cu mult peste procedurile subventionate de stat, numarul procedurilor decontate epuizandu-se foarte rapid.  


Centrul de Fertilitate si FIV Columna vine in sprijinul cuplurilor din Romania care sufera de infertilitate si care nu ajung sa beneficieze de decontarea procedurilor prin Programul National, oferindu-le acestora o solutie adaptata nevoilor lor. 


"Ce este important sa intelegem este ca timpul nu curge in favoarea pacientilor care sufera de infertilitate. Lunile pot face diferenta pentru unii dintre ei. Vin in cabinet pacienti care isi pun toate sperantele in sustinerea statului si care, la final, amana procedura de FIV care i-ar putea ajuta sa devina parinti.Este suficient sa ne uitam spre orice alta tara din Uniunea Europeana pentru a ne da seama cat de putina preocupare, implicare si sprijin exista vizavi de sustinerea natalitatii prin accesul la proceduri de reproducere umana asistata", declara doctorul Cezara Bucur, director Medical Centrul de Fertilitate si FIV Columna, parte a Retelei de sanatate REGINA MARIA . 

dr-cezara-bucur
In Romania, nu exista inca o lege in ceea ce priveste fertilizarea in vitro, iar in lipsa unui program national care sa vina in sprijinul pacientului si a unor bugete corecte si suficiente, Reteaua de Sanatate REGINA MARIA , prin Centrul de Fertilizare si FIV Columna, vine in ajutorul acestor cupluri cu o solutie medicala si cu un pachet de baza pentru proceduri de FIV, pe care sa il poata accesa pacientii.  Detalii de accesare a programului „Timpul in favoarea ta” se regasesc aici


Medicii atentioneaza asupra intarzierii procedurilor si a efectelor negative pe care aceasta intarziere o are din punct de vedere medical.  Timpul nu curge in favoarea cuplurilor care se lupta cu infertilitatea, iar deocamdata,  programul national aloca fonduri insuficiente. Mai mult decat atat, se promoveaza un nou program sub forma unei solutii supreme la problemele cuplurilor infertile, ceea ce deocamdata creeaza o falsa asteptare a fondurilor de la stat, care sunt extrem de limitate si care, in acest moment, nu rezolva problema multor cupluri din Romania. 


Atunci cand este nevoie de tratamente si solutii de reproducere umana asistata, procedura de fertilizare in vitro nu trebuie amanata, ci trebuie demarata cat mai curand posibil.


In Romania, 1 din 5 cupluri de varsta reproductiva intampina probleme de fertilitate. Scopul nostru este de a ajuta cat mai multe cupluri sa isi indeplineasca visul de a deveni parinti, iar in lipsa sustinerii statului, respectiv in lipsa unui program national clar si bine pus la punct este dificil. Cu toate acestea, impreuna cu colegii nostri am creat un pachet de FIV care sa poata fi accesat de cuplurile aflate in nevoie. Este datoria noastra sa fim in continuare alaturi de pacienti, in ciuda tuturor impedimentelor. Am depasit 100.000 de pacienti care ne-au trecut pragul si ne bucuram ca in fiecare an am reusit sa derulam cel mai mare numar de programe cu decontare, fie nationale, fie locale. Acest lucru inseamna ca, atunci cand au avut posibilitatea sa aleaga centrul in cadrul careia sa efectueze procedura de FIV, un numar foarte mare de cupluri ne-a ales pe noi. Peste 2.200 de inimi bat pe Pamant datorita profesiei practicate cu pasiune de catre colegii nostri, a daruirii lor si multumita increderii pacientilor care si-au pus cel mai de pret vis in mainile noastre., declara Nicoleta Zamfir, Director General Centrul de Fertilitate si FIV Columna.


In cei peste 10 ani de la infiintare, echipa de experti ai Centrului de Fertilitate si FIV Columna a obtinut peste 2.200 de copii nascuti, ca urmare a tratamentelor de infertilitate efectuate, cu o rata de succes de 55,22% (sarcini confirmate ecografic, in cadrul Subprogramului FIV-ET (2017-2021)

consilier - columna
Centrul de Fertilitate si FIV Columna completeaza portofoliul Retelei de sanatate REGINA MARIA cu servicii integrate si personalizate pentru problemele de infertilitate oferite de specialisti cu experienta recunoscuta la nivel national si cu rezultate remarcabile, comparabile cu cele ale clinicilor de renume din Europa. Din totalul celor aproape 800 de embriotransferuri cu embrioni decongelati, realizate in cursul anului 2020, 1 din 2 femei cu varsta sub 35 de ani si 1 din 3 femei de varsta reproductiva avansata au obtinut sarcinile mult dorite. Clinica deserveste anual 17.000 de pacienti si a efectuat 1.000 de tratamente de fertilizare in vitro in 2021.