Înscrie-te chiar acum și intră în contact cu experții în fertilitate ai centrului

Discută cu un Consultant Navigator al Centrului de Fertilitate și FIV Columna despre pașii pe care să îi faci tu și partenerul tău în lupta cu infertilitatea. Completează formularul de mai jos. Te vom contacta în cel mai scurt timp.

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.

Suntem alături de tine când:

Ai deja un diagnostic de infertilitate

Nu reușești să rămâi însărcinată

 Ai un istoric de sarcini pierdute

Ai descoperit sau te confrunți cu o problemă de fertilitate

Ai nevoie de proceduri de reproducere uman asistată

Ai nevoie să faci FIV pentru a obține o sarcină

Dorești o opinie secundară pentru probleme de fertilitate

Ai nevoie de tratament sau intervenție chirurgicală ginecologică

Ai nevoie de ajutor și informatii pentru probleme de fertilitate

Urmează să faci tratement oncologic și dorești prezervarea ovocitelor

Ești preocupată de riscul de a pierde o sarcină din motive medicale

Intenționezi să îți întemeiezi o familie

Dorești să faci un screening al fertilității

Dorești un examen de rutină făcut de un specialist în fertilitate

PACHET FIV COMPLET

16.000 Lei

(FIV/ICSI – dupa caz + cultura la blastocist)

Procedura in cadrul careia se recolteaza un numar de peste 4 ovocite (>4 ovocite).

 • In costul aferent acestei proceduri sunt incluse urmatoarele servicii medicale:
 • Consiliere de specialitate (medic specialist FIV, embriolog senior) pe perioada intregului tratament;
 • Persoana dedicata (cadru medical mediu) responsabila de dosarul FIV;
 • Instruire in vederea administrarii medicatiei orale si injectabile / Administrarea medicatiei injectabile In cadrul clinicii;
 • Consultul preanestezic;
 • Anestezia generala;
 • Punctia vaginala si aspiratia ovocitelor;
 • Prelucrarea In laborator a ovocitelor prelevate si a spermei;
 • Inseminarea ovocitelor / injectia ovocitelor;
 • Cultura pana la blastocist a embrionilor;
 • Monitorizarea evolutiei embrionilor obtinuti pe parcursul zilelor de cultura;
 • Consiliere cu medicul ginecolog respectiv embriologul in vederea alegerii zilei de transfer a embrionilor ce urmeaza a fi transferati precum si in vederea stabilirii tuturor aspectelor organizatorice care pot conduce la o rata cat mai mare de succes;
 • Transferul de embrioni, ziua 3-5 de la punctie;
 • Tratamentul de recuperare post anestezie si procedura;( nu este inclus tratamentul sindromului de hiperstimulare ovariana )
 • Cazarea post interventie (in ziua punctiei si in ziua embriotransferului) in rezerva cu 1 – 2 paturi

PACHET „FREEZE ALL”

16.000 Lei

(FIV/ICSI - dupa caz + cultura la blastocist + crioconservare – ziua 3 sau 5)

In costul aferent acestei proceduri sunt incluse urmatoarele servicii medicale:

 • Consiliere de specialitate (medic specialist FIV, embriolog senior) pe perioada intregului tratament;
 • Persoana dedicata (cadru medical mediu) responsabila de dosarul FIV;
 • Instruire in vederea administrarii medicatiei orale si injectabile / Administrarea medicatiei injectabile In cadrul clinicii;
 • Consultul preanestezic;
 • Anestezia generala;
 • Punctia vaginala si aspiratia ovocitelor;
 • Prelucrarea In laborator a ovocitelor prelevate si a spermei;
 • Inseminarea ovocitelor / injectia ovocitelor;
 • Cultura pana la blastocist a embrionilor;
 • Monitorizarea evolutiei embrionilor obtinuti pe parcursul zilelor de cultura;
 • Consiliere cu medicul ginecolog respectiv embriologul in vederea alegerii zilei de crioconservare a embrionilor (ziua 3 sau 5) precum si in vederea stabilirii tuturor aspectelor organizatorice care pot conduce la o rata cat mai mare de succes;
 • Crioconservarea embrionilor obtinuti*;
 • Tratamentul de recuperare post anestezie si procedura; ( nu este inclus tratamentul sindromului de hiperstimulare ovariana )
 • Cazarea post interventie (in ziua punctiei si in ziua embriotransferului) in rezerva cu 1 – 2 paturi ;


*Embrionii obtinuti pot fi vitrificati si in costul congelarii sunt incluse pina la 5 paiete / dispozitive de vitrificare embrioni (pe o paiete se pot congela 1 maximum 2 embrioni in functie de calitatea acestora ) .
In cazul in care se va depasi acest numar , se va achita suplimentar contravaloarea acestora.
Clinica va ofera, gratuit stocarea pentru o perioada de timp de 12 luni.

Întrebări frecvente despre infertilitate si FIV

Un medic ginecolog cu experiență relevantă în probleme de fertilitate va putea să recomande pacientei sau unui cuplu investigații și eventual tratement sau intervenții atunci când apare o problemă care împiedică obținerea unei sarcini. Un medic ginecolog expert în fertilitate poate să pună un diagnostic corect și să recomande un tratament adecvat și va fi un câștig de timp și încredere pentru cuplul care își dorește un copil.

Există o serie analize de bază pe care le realizăm inițial, pentru partener se face o spermogramă, iar pentru partenera se face o evaluare a cavității uterine și a trompelor si se urmareste și ovulația.

Exista mai multe variante de pachete FIV si fiecare conține servicii medicale specifice fiecarui caz medical și alegerea pachetului se va face în funcție de indicația și recomandarea medicala.

Conditiille cumulative pentru acordarea beneficiului social sunt:

 1. cei doi membri ai cuplului infertil (căsătoriți sau nu)/ femeia infertilă să aibă  domiciliul în România;
 2. cei doi membri ai cuplului infertil (căsătoriți sau nu)/ femeia infertilă să aibă calitatea de asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate din România;
 3. procedurile medicale de specialitate recomandate trebuie să se desfășoare într-o unitate medicală de pe teritoriul României afiliată programului, autorizată să desfășoare acest tip de activități specifice;
 4. vârsta femeii beneficiare să fie cuprinsă între 20 și 45 ani.

Detalii se pot accesa aici https://mfamilie.gov.ro/1/proiecte-de-acte-normative-2/.

Beneficiarii programului sustinut de Ministerul Familiei sunt cuplurile și femeile infertile, care au fost diagnosticate cu o afecțiune incompatibilă cu reproducerea pe cale naturală, de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie cu supraspecializare FIV și reproducere umană asistată medical.

Cuantumul beneficiului social este de maximum 15.000 lei per beneficiar pentru decontarea cheltuielilor necesare efectuării procedurilor.

În cadrul programului, un beneficiar poate primi beneficiul social pentru un număr de maximum trei proceduri pe an pe toată perioada desfășurării programului.

Beneficiul social se acordă sub forma a două vouchere: un voucher electronic – card și un voucher pe suport hârtie. 
Voucherul electronic-card este în sumă de 5.000 lei și este aferent tratamentului medicamentos. 

Voucherul pe suport hârtie este în valoare de 10.000 lei și este utilizat pentru procedurile medicale specifice. 
Cele două vouchere sunt acordate simultan.

Atunci cînd exista o problema de fertilitate în cuplu, este foarte important ca diagnosticul si intervențiile să se facă într-un centru care dispune de o echipă multidisciplinară care discută cazul, împreună ia cea mai bună decizie pentru pacienți și aplica tratament personalizat.  La fel de important este ca și toate serviciile de laborator, imagistică, genetică, spital să fie ușor de accesat de pacienți, astfel încât parcursul cuplului să fie unul cât mai firesc și timpul să fie în favoarea lor.

Ce te poate întreba medicul la consultație?

Medicul curant te va întreba dacă ai reușit să rămâi însărcinată în trecut sau dacă ai născut deja un copil. De asemenea, te va întreba despre eventuale complicații pe care le-ai avut în sarcină sau la naștere.

În evaluarea fertilității feminine, este important pentru medic să știe dacă există deja un timp petrecut în conceperea unui copil.
Aproximativ 84% dintre cupluri vor concepe în termen de aproximativ 1 an, dacă au relații sexuale neprotejate, în mod regulat (la fiecare 2-3 zile). Dintre cei care nu vor concepe în primul an, aproximativ jumatate vor reuși în cel de-al doilea an. Și cealaltă jumatate va avea cel mai probabil nevoie de ajutor medical pentru obținerea unei sarcini.

Deși poate să fie stânjenitoare o astfel de întrebare, o discuție deschisă cu medicul ginecolog va ajuta în evaluarea situației cuplului în încercarea de a obține o sarcină. Dacă există o problema de infertilitate legată de modul de desfășurare a actului sexual, aceasta ar putea să fie rezolvată.

Dacă eventual ați folosit metode contraceptive în trecut, ar putea să dureze o vreme până când acestea nu își mai fac efectul și asta ar putea afecta fertilitatea o perioadă.

Medicul ginecolog va adresa întrebări legate de probleme medicale din trecut, inclusiv boli cu transmitere sexuală. De asemenea, medicul va întreba despre cât este de regulat ciclul menstrual, cât de mari sunt durerile menstruale și dacă au existat sângerări între 2 cicluri.

Indicele de masă corporală și stilul de viață sunt factori extrem de importanți în obținerea unei sarcini și o evoluție favorabilă a ei. Obezitatea, alimentația nesănătoasă, consumul de alcool, droguri, fumatul și inclusiv stresul contribuie la eventuale probleme de fertilitate.

Centrul de Fertilitate si FIV Columna

Este cel mai mare centru din Romania, singurul cu 5 embriologi seniori și este accesibil pacientelor și cuplurilor care se adresează pentru consult și tratament în vederea întemeierii unei familii. Echipa multidisciplinară de medici specialiști (ginecologie, embriologie, endocrinologie, urologie, genetică, inclusiv pshiholog) decide împreună cea mai bună conduită de tratament pentru obţinerea unei sarcini și aplică tratament personalizat. Cei peste 2.200 de copii născuți ca urmare a activității medicilor de la Columna sunt dovada cea mai bună care măsoară speranța și reușita.

Experiență vastă în probleme de fertilitate

Peste 6.500 proceduri FIV

realizate de specialisti in reproducere umana asistata cu peste 23 de ani de experienta

Peste 2.300 de copii născuți

Ca urmare a procedurilor de reproducere uman asistată

55,22 % rata de succes (sarcini confirmate ecografic)

în cadrul Subprogramului FIV-ET (2017-2021)

Fă primul pas și vino la un consult!