Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Dl. Colonel Dr. George Marinescu

Articol de Dr. George Marinescu Medic specialist Radiologie - imagistica medicala

Ne face deosebită plăcere să vi-l prezentăm pe Dl. Colonel Dr. George Marinescu, medic primar Medicină Nucleară, Doctor în Ştiinţe Medicale , cu a doua specialitate în Radiologie şi Imagistică Medicală, şi atestat în ecografie generală şi tomografie computerizată.

Dl. Dr. George Marinescu face parte din echipa Policlinicii Primaverii şi  efectuează  o gamă variată de ecografii la adulţi şi copii: ecografii  abdominale, pelvine, mamare, tiroidiană, sonoelastografie, glande salivare, părti moi, ganglionară, testiculară, morfologie sarcina trimestrul I, dublu-test FMF, morfologie trimestru II/III, biometrie/doppler sarcină.

Experienţa  sa clinică se bazează pe o îndelungată activitate în domeniul imagistic:  începând din anul 1991, Dl. Dr. George Marinescu a efectuat peste 100 000 de investigaţii imagistice şi a condus pentru o lungă perioadă de timp Secţia de Medicină Nucleară, Ecografie şi Explorări Funcţionale a Spitalului Clinic de Urgenţă Militar Central Bucureşti, secţie în care a pregătit  numeroase generaţii de rezidenţi  în domeniul ecografiei şi al scintigrafiei.

Pe langa vasta experienta d-nul Dr Marinescu George dispune si echipamente de ultima generatie care duc investigatiile ecografice de morfologie fetala la nivel maxim.

Ecograful GE Voluson Expert 22, este cel mai performant sistem pentru a vă monitoriza sarcina si pentru a vă asigura calitatea exceptionala a examinarii. Contine softuri cu soluții orientate spre viitor si este cel mai intuitiv și personalizabil ecograf premium proiectat pana in prezent cu o nouă generație de procesoare si softuri de inteligență artificială care ajută la creșterea vitezei și acurateței examinarii ecografice. 

Dl. Dr. George Marinescu este autorul a numeroase articole medicale publicate în revistele de specialitate sau prezentate în cadrul unor manifestări ştiinţifice interne şi internaţionale şi coautor al cărţii “Imagistica scintigrafică - actualităţi în cardiologie şi pneumologie”.

A urmat numeroase cursuri de pregătire profesională în străinătate şi a obţinut competenţa în ecografie generală, tomografie computerizată şi managementul serviciilor de sănătate. De asemenea, este acreditat de Fundaţia de Medicină Fetală (FMF), fiind atestat cu certificat de competenţă în: ecografia morfologică de sarcină trimestrul I (dublu test),  morfologie fetală trimestru II, precum şi în evaluarea calcului de risc.

Este membru al unor numeroase societăţi  medicale româneşti şi internaţionale:

  • Societatea Română de Rezonanţă Magnetică - membru fondator
  • Societatea Română de Medicina Nucleară
  • Societatea Română de Radiologie şi Imagistică Medicală
  • Societatea Internaţională de Ultrasonografie în Obstetrică şi Ginecologie(ISUOG)