De ce sa alegi sa fii operat in Spitalul Euroclinic

Tratam afectiunile urologice endoscopic, minim-invaziv
Endourologia reprezinta cel mai modern tratatment chirurgical urologic

Din perspectiva pacientului, cel mai important avantaj este faptul ca interventia nu presupune incizie. De aici, beneficiile care vizeaza aspectul estetic, timpul mai scurt de vindecare si perioada mai mica pana la reluarea activitatilor obisnuite. Din punctul de vedere al chirurgului, avantajele fata de chirurgia clasica tin de vizualizarea mult mai buna a leziunii, de folosirea de instrumentar foarte performant care creste acuratetea gesturilor si, nu in ultimul rand, de scurtarea timpului operator.

Interventii urologice endoscopice:
  • Ureteroscopia pentru litiaza ureterala
  • Rezectia endoscopica a prostatei (TURP)
  • Rezectia endoscopica a tumorilor vezicale (TURV)
  • Uretrotomia optica interna pentru strictura de uretra
  • Montarea, extragerea si schimbarea stenturilor ureterale
  • Cistoscopia
  • Endopielotomia

Medicii urologi au experienta in tratamentul cancerelor urologice

Cancerele urologice, incluzand cancerul de rinichi, cancerul de prostata, cancerul de vezica urinara si cancerul testicular reprezinta o arie de expertiza a echipei de medici urologi din Spitalul Euroclinic, acestia avand o experienta importanta in chirurgia onco-urologica de exereza si reconstructiva complexa.

Interventii chirurgicale speciale care se efectueaza in Spitalul Euroclinic:

1

Prostatectomia radicala cu limfodisectie extensiva si supraextensiva pentru cancerul de prostata de risc inalt localizat si local avansat

2

Vezica de substitutie dupa cistectomia radicala pentru cancerul de vezica urinara

3

Limfodisectia retroperitoneala pentru tumori testiculare

4

Chirurgia extensiei cave si cavo-cardiace a trombozei neoplazice in cancerul renal

Barbatii care sufera de incontinenta urinara la efort beneficieaza de montarea unui sfincter urinar artificial

Incontinenta urinara de efort a barbatului este o conditie rar intalnita, in general la pacientii care au suferit o interventie chirurgicala la nivelul prostatei. Pierderea incontrolabila de urina este o situatie cu un puternic impact emotional si social, astfel ca rezolvarea acestei probleme are un efect major asupra calitatii vietii.

Singura solutie eficienta prin care se poate rezolva pierderea involuntara de urina este montarea unui sfincter urinar artificial (AUS - Artificial Urinary Sphincter), care va fi controlat de catre pacient. Acesta este un dispozitiv complex, constituit dintr-un inel care se monteaza in jurul uretrei, un rezervor de lichid si un element de comanda, prin intermediul caruia pacientul poate inchide si deschide sfincterul. 

Pentru un diagnostic corect si complet al tulburarilor aparatului urinar inferior pacientul este investigat urodinamic complex

Explorarea urodinamica reprezinta o serie de teste complexe care evalueaza functionarea aparatului urinar inferior, atat in conditii normale de sanatate, cat si atunci cand pacientul acuza diverse simptome. Rezultatul acestor explorari permite stabilirea unui diagnostic de certitudine, din care va putea decurge un plan terapeutic personalizat. 

Explorari urodinamice:

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.