Eşti aici

Chirurgie generala

Echipa medicala

Medic primar Chirurgie Generala
Medic specialist Chirurgie Generala
Medic primar Chirurgie Generala
Medic primar Chirurgie Generala
Medic primar Chirurgie Generala
DE CE SA ALEGII SA FII OPERAT IN SPITALUL EUROCLINIC?

Chirurgii nostri sunt specializati în chirurgia laparoscopica pentru o gama mare de boli

Fara indoiala, chirurgia laparoscopica a revolutionat medicina. Astazi, interventiile minim-invazive laparoscopice sunt tratamentul standard pentru majoritatea bolilor care anterior erau operate printr-o abordare “deschisa”, in care chirurgul opera printr-o incizie mare, de cativa centimetri. 
Chirurgii nostri sunt specializati în chirurgia laparoscopica minim-invaziva pentru o gama foarte mare de boli ale întregului sistem gastrointestinal, de la afectiuni ale esofagului, stomacului, colonului, rectului si anusului, pana la boli ale ficatului, vezicii biliare, splinei, precum si afectiuni genitale, urologice si ale glandelor suprarenale.
 

  Chirurgie laparoscopica standard si avansata:

 • Colecistectomie
 • Apendicectomie
 • Chirurgia laparoscopica a jonctiunii eso-gastrice: achalazie, hernie gastrica transhiatala, reflux gastro-esofagian
 • Cura defectelor parietale abdominale: hernii si eventratii
 • Chirurgia laparoscopica colorectala
 • Splenectomie
 • Tratamentul laparoscopic al chistului hidatic hepatic
 • Suprarenalectomie
 • Histerectomie
Laparoscopie moderna - de la 2d la 3d
Spre deosebire de ochelarii rosii sau albastri pe care ii primim la intrarea in sala de cinematograf, chirurgul va folosi ochelari medicali 3D, care seamana mai degraba cu ochelarii negri de soare. Atunci cand priveste monitorul prin acesti ochelari, chirurgul va vedea ceea ce opereaza sub forma unei imagini stereo reale, cu posibilitatea de a aprecia distanta corecta dintre structuri.
Astfel, un sistem 3D de laparoscopie „aduce” chirurgul in interiorul partii de corp unde opereaza, ceea ce ii permite sa obtina o imagine in timp real a campului operator, mai buna si mai apropiata de realitate. Chirurgul va stii exact unde se afla varful instrumentarului, va putea apuca mai bine si va diseca cu precizie mai mare, aspecte esentiale in special in cazul structurilor delicate, cum sunt ganglionii, vasele si nervii.
In Spitalul Euroclinic, chirurgii nostri folosesc laparoscopia 3D pentru a opera o gama larga de conditii medicale si in special, pentru a efectua operatii complexe sau care necesita o foarte buna vizibilitate:
 • Chirurgie generala (colecistectomie, apendicectomie, etc.)
 • Chirurgia colorectala (rezectii de colon, limfodisectii)
 • Chirurgia polului gastric superior (tratamentul chirurgical in hernia hiatala, acalazie, reflux gastro-esofagian, etc.)
 • Chirurgia ginecologica oncologica
 • Chirurgia ginecologica ablativa de tip histerectomie (histerectomia subtotala, histerectomia radicala, etc.)
 • Chirurgia ginecologica (miomectomie, adenoliza, tratamentul chirurgical al endometriozei, etc.)
 • Chirurgia reconstructiva a pelvisului
 • Uroginecologia
Urgentele chirurgicale abdominale sunt operate laparoscopic in Spitalul Euroclinic

Daca initial operatiile laparoscopice se adresau patologiilor necomplicate, in ultimii ani urgentele chirurgicale abdominale tind sa fie tot mai mult abordate in aceasta varianta:

 • Colecistita acuta datorata litiazei biliare - efectuata prin SILS - incizie unica ombilicala
 • Apendicita acuta cu sau fara peritonita
 • Patologia ginecologica de urgenta - chistele ovariene rupte in cavitatea abdominala, pelviperitonitele, abcesele tubare, sarcina extrauterina - de cele mai multe ori, laparoscopia este atat metoda de diagnostic (identificarea cauzei), cat si terapeutica (rezolvarea cauzei)
 • Ulcerul gastro-duodenal perforat 
 • Peritonitele de orice natura
 • Ocluziile intestinale inalte si tumorile de colon 
 • Excizia aderentelor postoperatorii 
 • Laparoscopia diagnostica - in multe situatii, cand investigatiile preoperatorii nu au reusit sa evidentieze cauza problemei, laparoscopia este o procedura de diagnostic foarte valoroasa

Vreau mai multe informatii

Image CAPTCHA

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Chirurgia laparoscopica prin incizie unica prin ombilic – SILS (Single Incision Laparoscopic Surgery)

“Folosim o tehnologie care ne permite sa facem o singura incizie prin care inseram instrumentar diferit simultan, pentru a face o operatie complexa, care în trecut era efectuata prin incizii si cai de acces multiple.  Se face o singura miniincizie, de 1-2 cm, ascunsa în cicatricea ombilicului, eliminandu-se practic cicatricea tipica, vizibila, asociata operatiei clasice. În plus, pacientul va simti mai putina durere, iar vindecarea va fi mai rapida. Toti pacientii apreciaza aceste beneficii,  însa operatia laparoscopica prin incizie unica prin ombilic  are o mare valoare cosmetica pentru femei, deoarece multe din ele prefera sa aiba cat mai putine cicatici vizibile. Pe de alta parte, este foarte indicata persoanelor tinere, active, care doresc o recuperare rapida.” a subliniat. Dr. Bogdan Barta, care efectueaza din anul 2012 in Spitalul Euroclinic operatii laparoscopice prin ombilic.

Cura hemoroizilor cu stapler - procedeu Longo/PPH (Procedure for Prolapse and Hemorrhoids)

Unul din motivele pentru care pacientii care sufera de hemoroizi evita operatia este teama de durere asociata frecvent cu acest tip de interventie. Într-adevar, pacientii la care s-a practicat o interventie chirurgicala clasica pentru hemoroizi, resimt frecvent o durere extrem de mare dupa operatie, care necesita tratament antialgic si au o perioada lunga, de cateva saptamani, de vindecare. Alternativ, interventiile minim-invazive fac ca durerea postoperatorie sa fie neglijabila, iar vindecarea rapida, pacientul putand sa-si reia activitatile normale dupa cateva zile.” – a mentionat Dr. Bogdan Barta.

Chirurgia herniilor

Tratament chirurgical pentru toate tipurile de hernii, de la cele simple la cele complicate din punct de vedere tehnic. Tehnici laparoscopice moderne si operatii deschise in cazuri selectionate. Montarea de proteze (“plase”) in spatiu properitoneal.

Tipuri de hernii tratate: hernii inghinale, ombilicale, incizionale (eventratii), hernii complexe si dificile, hernia parastromala, hernii rare (Spiegel, lombara).

Hernia inghinala ramane una din cele mai frecvente patologii in serviciile de chirurgie. Reprezinta slabirea peretelui abdominal la nivelul regiunii inghinale. La pacientii peste 20 de ani, standardul actual este reprezentat de chirurgia minim invaziva cu montarea obligatorie a unei proteze in spatiul properitoneal. Tehnica pe care o folosim este laparoscopica TAPP (trans abdominal pro peritoneal) cu montarea unei proteze 3D Max Light din polipropilena. Recuperarea este rapida cu rezultate estetice si functionale maxime.” -  Dr. Serban Bogdan, medic specialist chirurgie generala, cu competenta in Chirurgia laparoscopica nivel II – avansat.

Cura herniei inghinale: abordul laparoscopic extraperitoneal - procedeul TEP

Este cel mai putin invaziv tratament chirurgical, care permite externarea pacientului a 2-a zi dupa operatie si revenirea rapida la un stil normal de viata.

Din cele doua procedee laparoscopice existente, Dr. Bogdan Barta, medic primar chirurgie generala, propune pacientilor sai in Spitalul Euroclinic cel mai modern procedeu la ora actuala, denumit procedeul TEP sau extraperitoneal. TEP este indicat in cazul herniilor inghinale unilaterale (pe o singura parte), bilaterale si recidivate dupa operatia clasica.

Avantajeaza atat o persoana tanara, prin reintegrarea sociala foarte rapida (reinceperea serviciului in 2-3 zile), dar si pe varstnici care au o convalescenta minima comparativ cu procedeul clasic, de multe ori similara cu cea a tinerilor.