ATI

Echipa de anestezie - terapie intensiva include medici cu experienta, care au ca obiective principale urmatoarele:

 • Grija si atentia fata de pacienta
 • Ascultarea  si  respectarea opiniei pacientei.

Sectia de terapie intensiva neonatala are o echipa medicala experimentata in managementul urgentelor neonatale si al complicatiilor prematuritati (peste 35 saptamani sarcina)

 • Graviditatea si nasterea reprezinta perioade din viata pline de speranta, entuziasm,  bucurie,  dar si neliniste, anxietate poate chiar teama  de necunoscut  si mai ales de durere. Intreaga echipa obstetricala conlucreaza strans pentru a iti oferi un standard inalt de ingrijire pe toata durata sarcinii. Datorita unei combinatii de facilitati moderne  cu o  echipa experimentata si competenta,  suntem capabili sa iti oferim o gama diversa de optiuni de nastere. Echipa de anestezie din Spitalul Regina Maria Brasov are ca obiectiv principal indepartarea necunoscutului si a durerii, in conditii de maxima siguranta pentru tine si copilul tau. Examenul preanestezic este conceput tocmai pentru a face cunostinta cu practica anestezica a spitalului, informarea asupra optiunilor anestezice  posibile si a modului de desfasurare a tehnicii  anestezice propriu-zise. Iti explicam si iti raspundem pe larg la toate intrebarile (mari si mici) astfel  incat sa trăiești cu încredere și curaj in aceasta experiență.
 • Va informam si asupra terapiei multimodale a durerii inclusiv informatii despre Scala Analog Vizuala (VAS)
 • Pentru confortul  si  mai ales siguranta ta,  in spital exista  in permanenta un medic anestezist cu calificare inalta, cu experienta in domeniul obstetrical, domeniu special,  cu provocari si particularitati deosebite.
 • In  perioda imediat postpartum vei fi atent supravegheata de personalul din Terapie Intensiva / Postoperator  care te va ajuta sa depasesti fara durere si cu maxim de confort  acest interval.
 • Pentru pacientele cu patologie  deosebita, ce necesita ingrijire intensiva  inainte, in timpul  sau dupa  nastere, sectia de Terapie Intensiva dispune de spatiu  cu facilitati  si  dotari  moderne: conditii  de  separare  fata  de restul pacientelor, monitorizare  invaziva, ventilatie mecanica.
 • Fiecare interventie chirurgicala, in functie de complexitate necesita o anumita tehnica de anestezice. De aceea echipa de anestezie adaptateaza dupa caz tipul de anestezie. Practicam diferite tipuri  de  anestezie  (  de la anestezie  generala   , anestezie spinala ,  anestezie epidurala pana la cea combinata, cu  durata de  actiune de  la  minute  la  ore . Spitalul este aprovizionat cu medicamente al caror efect este rapid reversibil , astfel incat recuperarea din anestezie poate fi mai rapida  , cu efecte  reziduale  mai  reduse, mobilizare mai precoce  si eventual externare mai rapida.
 • Avem experienta in urgente medico-chirurgicale si  dispunem  de echipamente medicale si aparatura la cele mai inalte standarde medicale.Ingrijim toate tipurile de afectiuni inclusiv pacientele care prezinta afectiuni asociate cu grad de risc crescut  (de ex: cardiac, pulmonare, diabet, etc)
 • In perioada postoperatorie  exista o  atentie deosebita pentru  combaterea durerii sau a oricarui alt disconfort aparut.
 • Fiecare interventie chirurgicala, in functie de complexitate necesita o anumita tehnica de anestezice. De aceea echipa de anestezie adaptateaza dupa caz tipul de anestezie. Practicam diferite tipuri  de  anestezie  (de la anestezie generala, anestezie spinala,  anestezie epidurala pana la cea combinata, cu  durata de  actiune de la minute la ore. Spitalul este aprovizionat cu medicamente al caror efect este rapid reversibil, astfel incat recuperarea din anestezie poate fi mai rapida, cu efecte reziduale mai reduse, mobilizare mai precoce si eventual externare mai rapida.
 • Avem experienta in urgente medico-chirurgicale si dispunem  de echipamente medicale si aparatura la cele mai inalte standarde medicale. Ingrijim toate tipurile de afectiuni inclusiv pacientele care prezinta afectiuni asociate cu grad de risc crescut  (de ex: cardiac, pulmonare, diabet, etc)
 • In perioada postoperatorie exista o atentie deosebita pentru  combaterea durerii sau a oricarui alt disconfort aparut.