Despre sectia Chirurgie generala

In sectia Chirurgie generala din cadrul Spitalului REGINA MARIA Brasov sunt tratate afectiuni acute  prezentate la camera de garda (apendicita, colecistita acuta, ulcer perforat, ocluzia intestinala, hernia inghinala incarcerata etc.), dar si afectiuni cronice (patologia oncologica si nononcologia). Medicii nostri chirurgi folosesc cele mai noi tehnologii de diagnostic si tratament, iar majoritatea interventiilor sunt realizate minim-invaziv, prin abord laparoscopic, oferind pacientilor o recuperare postoperatorie rapida si o perioada de spitalizare cat mai scurta.

Echipa noastra de chirurgi are experienta semnificativa in abordul minim invaziv al herniilor si eventratiilor, patologiei colorectale, hepato-pancreato-biliare, gastrice, de jonctiune esogastrica (hernii hiatale), dar si al obezitatii. De asemenea, sunt evaluate si tratate prin tehnici moderne afectiuni de la nivelul tiroidei, sanului, anusului (hemoroizi) sau sistemului venos periferic (varice).

Comparativ cu interventiile clasice, operatiile laparoscopice se desfasoara prin introducerea unei camere de filmat in abdomen, cu ajutorul careia chirurgul vizualizeaza pe un ecran structurile mult marite, astfel incat acuratetea gesturilor este mult mai mare. De asemenea, manevrele se fac cu instrumente foarte subtiri, care se introduc in abdomen prin orificii mici, de maximum 1 cm. Acest lucru face ca durerile postoperatorii sa fie foarte mici, peretele abdominal suferind traume minore, iar pacientul se poate mobiliza uneori imediat postoperator, accelerand procesul de vindecare si revenirea la stilul de viata anterior.

Pacientii care se adreseaza departamentului de chirurgie al Reginei Maria trebuie sa stie ca vor beneficia de tratamente la standarde occidentale, dotarile tehnice fiind corespunzatoare, iar circuitele medicale sunt conforme in asa fel incat siguranta actului chirurgical sa fie maxima. Cand ai nevoie de chirurgie, vrei sa fii tratat de doctori cu experienta mare. Echipa de chirurgi ai sectiei este antrenata si pregatita pentru aplicarea celor mai noi proceduri terapeutice chirurgicale si au un istoric indelungat de folosire a tehnicilor endoscopice. Telul nostru este sa ajutam fiecare pacient astfel incat acesta sa poata reintoarce acasa cat mai repede si in siguranta.

Cand este recomandat sa te adresezi unui medic chirurg:

  • Medicul curant iti recomanda un consult amanuntit de chirurgie generala. Medicii de specialitati non-chirurgicale lucreaza indeaproape cu specialistii in chirurgie generala daca planul de tratament necesita o interventie
  • Ai nevoie de o interventie chirurgicala

De ce sa ne alegi pe noi?

  • Echipa chirurgicala are o vasta experienta dobandita in centre internationale
  • Interventia propusa este personalizata si adaptata specificului fiecarui pacient
  • La noi vei gasi medici cu experienta in tehnici chirurgicale minim-invazive
  • Avem 3 sali de operatie dotate cu aparatura performanta
  • Operam cazuri chirurgicale complexe, in echipe multidisciplinare
  • In sala de operatie, siguranta actului medical este prima noastra grija
  • Folosim echipamente de ultima generatie pentru diagnostic, indicatie operatorie si interventia chirurgicala
  • Dupa operatie, pacientii sunt ingrijiti de o echipa de anestezie si terapie intensiva formata din profesionisti cu zeci de ani experienta