Terapia Intensiva Neonatala din Spital Baneasa

In cazul in care un copil se naste prea devreme sau este grav bolnav la nastere si are nevoie de ingrijiri avansate, el va fi primi tratament in Spitalul Baneasa, in functie de afectiunile lui, in cele 3 unitati speciale, pana va ajunge in salonul de normoponderali ca apoi sa poata sa fie externat:

  • Unitatea de Reanimare Neonatala care este localizata langa sala de nastere, pentru ca stabilizarea nou-nascutului cu scor Ap-gar foarte mic la nastere sa se faca cat mai rapid
  • Unitatea de Terapie intensivă este pentru nou-nascutii la termen sau prematurii care necesita tratament complex, suport al functiilor vitale sau monitorizare invaziva
  • Unitatea de Recuperare inseamna post-terapie (etapa interme-diara intre terapie intensiva si unitatea noroponderali/rooming in). Spatiul este rezervat nou-nascutilor cu greutate mica la nastere si grad moderat de imaturitate a organelor care nu (mai) necesita tratament intensiv, dar au totusi o capacitate foarte redusa de aparare contra infectiilor. Crearea unui ambi-ent protector, cat mai apropiat de mediul intrauterin, permite continuarea procesului de crestere si maturare a sistemului nervos central. Acest lucru presupune conditii speciale de in-grijire si reducere a stresului, precum: incalzire suplimentara a bebelusului prin incubator sau masa radiana cu servocontrol, izolare fata de lumina si zgomote puternice, alimentatie pe sonda nazo-gastrica pana la stabilirea reflexului de supt, moni-torizarea non-invaziva a respiratiei prin pulsoximetrie etc.

Intreaga sectie de Terapie Intensiva Neonatala a Spitalului Baneasa este ultra performanta si este condusa de o echipa medicala dedicate si supraspecializata.

Cu cat un copil se naste mai devreme de termen, cu atat mai mare este riscul posibilelor complicatii asociate prematuritatii. In cazul bebelusilor nascuti inainte de 28 de saptamani, este posibil ca principalele organe si sisteme sa nu functioneze asa cum ar trebui si sa nu-si poata indeplini functiile de baza. De cele mai multe ori, acesti bebelusi au nevoie de tratament de sustinere de lunga durata.

Vestea ca bebelusul tau are nevoie de ingrijire specializata poate fi stresanta. Te asiguram ca echipa noastra de medici neonatalogi, asistenti medicali si personal auxiliar este pregatita in orice moment sa ofere cea mai buna si sigura ingrijjire nou-nascutului. De asemenea, personalul nostru iti va explica detaliat situatia, va raspunde intrebarilor si te va tine la curent cu starea copilului in orice moment.

Echipa noastra este specializata in ingrijirea personalizata, centrata pe familie pentru cei mai mici copii si in cele mai complexe cazuri:

  • Oferim ingirjire permanenta 24/24 h
  • Avem asistenti medicali neonatali special instruiti, psihologi, consultanti in lactatie si medici nutritionisti
  • Dispunem de cele mai noi tehnologii pentru ingrijirea nou-nascutului prematur

Cere o oferta personalizata

Siguranta, confortul si confidentialitatea sunt pe primul loc pentru Regina Maria.
Inainte de a lua o decizie, afla toate detaliile despre pachetele de nastere si despre maternitatea in care alegi sa nasti.
Completeaza formularul si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.
Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord  sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA pentru prezentarea serviciilor dedicate viitoarelor mame.
Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.