Neonatologia din Spital Baneasa

Principala grijă pentru pacienții noștri este să le oferim îngrijire medicală excepțională într-un mediu sigur, prietenos și confortabil.

Medici supra-specializați în gestionarea cazurilor complexe

Secția de neonatologie a Spitalului Băneasa este coordonată de o echipă de medici supra-specializați în gestionarea cazurilor complexe si este formată din patru unități, cu dotări ultra performante:

Este localizata langa sala de nastere, pentru ca stabilizarea nou-nascutului cu scor Apgar foarte mic la nastere sa se faca cat mai rapid

Este pentru nou-nascutii la termen sau prematurii care necesita tratament complex, suport al functiilor vitale sau monitorizare invaziva

Inseamna post-terapie (etapa intermediara intre terapie intensiva si unitatea noroponderali/rooming in). Spatiul este rezervat nou-nascutilor cu greutate mica la nastere si grad moderat de imaturitate a organelor care nu (mai) necesita tratament intensiv, dar au totusi o capacitate foarte redusa de aparare contra infectiilor. Crearea unui ambient protector, cat mai apropiat de mediul intrauterin, permite continuarea procesului de crestere si maturare a sistemului nervos central. Acest lucru presupune conditii speciale de ingrijire si reducere a stresului, precum: incalzire suplimentara a bebelusului prin incubator sau masa radiana cu servocontrol, izolare fata de lumina si zgomote puternice, alimentatie pe sonda nazo-gastrica pana la stabilirea reflexului de supt, monitorizarea non-invaziva a respiratiei prin pulsoximetrie etc.

Este un spatiu special in care nou-nascutii normoponderali raman temporar in perioadele in care nu stau in salon alaturi de mamele lor. Aici ajung nou-nascutii care nu au avut probleme la nastere si pentru care este nevoie de ingrijire, vaccinare, testari si screeninguri, fototerapie, eventual tratament medical usor.

Siguranța nu are preț!

Spitalul Băneasa beneficiază de dotări de ultima generație pentru aparatura departamentului de neonatologie:

  • aparate de suport respirator pentru toate tipurile de terapite respiratorie, neinvazivă (NeoPuff, CRAP) sau ventilație mecanică (atât convețională, cât și cu frecvență înaltă)
  • truse de reanimare neonatală, incubatoare (deschise/inchise)
  • aparatură de monitorizare cardio-respiratorie, aparat mobil de radiologie, sisteme de asirație, sistem de mixare aer-oxigen, lămpi de fototerape pentru controlul icterului, dispozitive de administrare intravenoasă a soluțiilor perfuzabile și consumabile specifice de terapie intensivă neonatală

Aceste tehnologii sunt esențiale pentru animite tipuri de patologii ale nou-născutului și pentru cazurile care nu răspund la tratamentul convențional.

Cere o oferta personalizata

Siguranta, confortul si confidentialitatea sunt pe primul loc pentru Regina Maria.
Inainte de a lua o decizie, afla toate detaliile despre pachetele de nastere si despre maternitatea in care alegi sa nasti.
Completeaza formularul si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.
Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord  sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA pentru prezentarea serviciilor dedicate viitoarelor mame.
Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.