Colectarea medicamentelor expirate in spitalul Baneasa Regina Maria

In spitalul Baneasa Regina Maria medicamentele expirate sau nefolosite pot fi colectate de la populatie in urmatorul program: Marti si Vineri, interval orar 10:00-12:00.

Cum se face predarea medicamentelor? 

Predarea se face pe baza unei liste (opis de medicamente expirate sau nefolosite), pe care pacienții o pot tipări și completa acasă sau pe loc, la recepția spitalului din Rețeaua Regina Maria. Poți descărca lista de aici.

Lista este verificată de o persoană calificată, pentru a decide dacă medicamentele pot fi preluate sau nu. Este necesar acest pas ca urmare a faptului că o serie de medicamente, care au fost eliberate pe bază de rețete cu regim special (respectiv cele de culoare galbenă sau verde), cum sunt psihotropele și stupefiantele, precursorii de droguri, precum și citostaticele și citotoxicele, nu pot fi colectate în cadrul spitalelor. Conform legislației în vigoare, această categorie specială de medicamente poate fi predată pentru colectare doar în farmaciile sau instituțiile de unde a fost eliberată. 

Este bine de știut că pacienții spitalelor din Rețea care au primit citostatice și /sau citotoxice, ca parte a tratamentului efectuat în cadrul unităților noastre, pot returna medicamentele expirate și/sau neutilizate în aceeași unitate medicală. 

(articol integral pe https://www.reginamaria.ro/stiri/cum-se-face-colectarea-medicamentelor-expirate-spitalele-regina-maria )