Masuri de siguranta in Spitalul Baneasa

Spitalul Baneasa isi continua activitatea in conditii de maxima siguranta pentru pacienti si personalul medical si non-medical luand toate masurile de siguranta care se impun.

Siguranta tuturor ramane principala noastra preocupare

Suntem increzatori ca toate masurile de siguranta pe care le-am luat pana acum si pe care le-am respectat impreuna cu pacientii nostri au dat cele mai bune rezultate si suntem in continuare atenti la toata dinamica evolutiei bolilor infecto-contagioase, pregatiti sa luam toate deciziile necesare privind siguranta pacientilor nostri.

In functie de contextul epidemiologic, avand obiectivul de a pastra un cadru sigur pentru activitatea medicala din spital, masurile de siguranta din Spitalul Baneasa raman o prioritate.

Masca de protectie se va purta in continuare in zonele de ingrijire cu risc crescut, atat de catre personalul spitalului, cat si de catre toti pacientii si vizitatorii care intra in spital.

Testarea pacientilor internati se va realiza in baza protocolului intern de evaluare a riscului infectios (screening pentru colonizarea cu germeni multirezistenti la antibiotice, testare pentru diagnosticarea infectiilor respiratorii, precum si alte teste in functie de decizia echipei medicale).

Accesul in Ambulatoriu

 • Apartinatorul are acces in cabinetul de consultatie doar cu acordul medicului;
 •  Copiii insotitori nu au acces in cabinetul de consultatie.
   

Accesul in sectiile Spitalului

 • Pacientul internat poate primi vizite zilnic, in intervalul orar 14:00-18:00 (maxim 2 apartinatori in acelasi interval de timp)
 • Vizitarea pacientului adult este permisa doar in rezerva
 • In sectia de Terapie Intensiva Neonatala accesul parintilor este permis cu acordul si in intervalul de timp stabilit impreuna cu echipa de ingrijire
 • In post operator accesul este strict interzis
 • In cazul copiilor vizitatori, recomandam ca durata vizitei sa fie de maxim 30 de minute
 • Pe sectia de neonatologie, nou-nascutul poate fi vazut doar de tata, fara alti apartinatori
 • Din motive de siguranta, vizitele în spital nu sunt permise daca vizitatorii sufera de infectii respiratorii sau alte boli infecto-contagioase. Va rugam sa nu va prezentati in spital daca tusiti, aveti febra, rinoree (nas curgator) sau alte simptome suggestive pentru patologia infectioasa;
   
 • Avand in vedere contextul epidemiologic actual, recomandam purtarea mastii medicale de catre vizitatori

In situatia in care pacientul prezinta risc infectios vizitele pot fi limitate, in functie de indicatiile echipei de ingrijire. Va rugam sa respectati deciziile medicale privind purtarea echipamentului de protectie adecvat, atunci cand este cazul.

 Tatal poate asista la nasterea copilului astfel:

 • cu acordul medicului curant al pacientului;
 • echipat corespunzator (echipament pus la dispozitie de catre spital); 
 • pentru un interval de timp de maxim 15 minute (in cazul nasterilor prin operatie cezariana), respectiv maxim 30 minute (pe parcursul travaliului in cazul nasterilor naturale sau in apropierea momentului expulziei);
 • pacienta informeaza personalul spitalului de la Camera de Garda, la momentul internarii, despre intentia tatului de a asista la nastere/travaliu.

Ne dorim ca toate pacientele care ne trec pragul sa fie in siguranta alaturi de copiii lor si sa beneficieze de cele mai bune conditii de diagnostic si tratament.

Procedurile de siguranta sunt valabile la data publicarii materialului (26 februarie 2024) si pot sa sufere modificari, in functie de evolutia epidemiologica. Spitalul va lua toate masurile de siguranta pe care le considera necesare in orice moment.