Masuri de siguranta in Spitalul Baneasa

Spitalul Baneasa isi continua activitatea in conditii de maxima siguranta pentru pacienti si personalul medical si non-medical luand toate masurile de siguranta care se impun.

Siguranta tuturor ramane principala noastra preocupare

Suntem increzatori ca toate masurile de siguranta pe care le-am luat pana acum si pe care le-am respectat impreuna cu pacientii nostri au dat cele mai bune rezultate si suntem in continuare atenti la toata dinamica evolutiei COVID 19, pregatiti sa luam toate deciziile necesare privind siguranta pacientilor nostri.

In contextul eliminarii restrictiilor generale impotriva Covid, dar avand obiectivul de a pastra un cadru sigur pentru activitatea medicala din spital, masurile de siguranta din Spitalul Baneasa raman o prioritate.

Masca de protectie se va purta in continuare atat de catre personalul spitalului, cat si de catre toti pacientii si apartinatorii care intra in spital.

Testarea pacientilor internati se va realiza conform protocolului intern privind prevenirea infectiei Covid-19, pastrandu-se circuite separate pentru situatiile in care se identifica un risc epidemiologic.

Accesul in Ambulatoriu

 • Apartinatorul are acces in cabinetul de consultatie doar cu acordul medicului;
 •  Copiii insotitori nu au acces in cabinetul de consultative.

Accesul in sectiile Spitalului

 • Pacientul internat poate primi vizite zilnic, in intervalul orar 14:00-18:00 (maxim 1 apartinator in acelasi interval de timp);
 • Vizita pacientului adult este permisa doar in rezerva;
 • In sectia de Terapie Intensiva Neonatala accesul parintilor este permis cu acordul si in intervalul de timp stabilit impreuna cu echipa de ingrijire;
 • In post operator accesul este strict interzis;
 • Copiii nu au acces in sectiile spitalului;
 • Pe sectia de neonatologie, nou-nascutul poate fi vazut doar de tata, fara alti apartinatori;
 • Din motive de siguranta, vizitele în spital nu sunt permise daca vizitatorii sufera de infectii respiratorii sau alte boli infecto-contagioase.Va rugam sa nu va prezentati in spital daca tusiti, aveti febra, rinoree (nas curgator) sau alte simptome suggestive pentru patologia infectioasa;
 • In situatia in care pacientul prezinta risc infectios vizitele apartinatorilor pot fi limitate, in functie de indicatiile echipei de ingrijire. Va rugam sa respectati deciziile medicale privind purtarea echipamentului de protectie adecvat, atunci cand este cazul.
   

Tatal poate asista la nasterea copilului astfel:

 • cu acordul medicului curant al pacientului;
 • echipat corespunzator (echipament pus la dispozitie de catre spital); 
 • pentru un interval de timp de maxim 15 minute (in cazul nasterilor prin operatie cezariana), respectiv maxim 30 minute (pe parcursul travaliului in cazul nasterilor naturale sau in apropierea momentului expulziei);
 • pacienta informeaza personalul spitalului de la Camera de Garda, la momentul internarii, despre intentia tatului de a asista la nastere/travaliu.

Consultul prenatal se va desfasura on-line, in Clinica Virtuala, cu programare in prealabil din receptia spitalului.

Ne dorim ca toate pacientele care ne trec pragul si in aceasta perioada sa fie in siguranta alaturi de copiii lor si sa beneficieze de cele mai bune conditii de diagnostic si tratament.

Procedurile de siguranta sunt valabile la data publicarii materialului (1 august 2023) si pot sa sufere modificari, in functie de evolutia epidemiologica. Spitalul va lua toate masurile de siguranta pe care le considera necesare in orice moment.