Masuri de siguranta in Spitalul Baneasa

Spitalul Baneasa isi continua activitatea in conditii de maxima siguranta pentru pacienti si personalul medical si non-medical luand toate masurile de siguranta care se impun.

Siguranta tuturor ramane principala noastra preocupare

Suntem increzatori ca toate masurile de siguranta pe care le-am luat pana acum si pe care le-am respectat impreuna cu pacientii nostri au dat cele mai bune rezultate si suntem in continuare atenti la toata dinamica evolutiei COVID 19, pregatiti sa luam toate deciziile necesare privind siguranta pacientilor nostri.

In contextul eliminarii restrictiilor generale impotriva Covid, dar avand obiectivul de a pastra un cadru sigur pentru activitatea medicala din spital, masurile de siguranta din Spitalul Baneasa raman o prioritate.

Masca de protectie se va purta in continuare atat de catre personalul spitalului, cat si de catre toti pacientii si apartinatorii care intra in spital.

Testarea pacientilor internati se va realiza conform protocolului intern privind prevenirea infectiei Covid-19, pastrandu-se circuite separate pentru situatiile in care se identifica un risc epidemiologic.

Accesul in Ambulatoriu

 • Apartinatorul are acces in cabinetul de consultatie doar cu acordul medicului;
 • Copii nu au acces in cabinetul de consultatie.

Accesul in sectiile Spitalului

 • Pacientul internat poate primi vizita unui singur apartinator, zilnic, in intervalul orar 15:00-18:00;
 • Vizita este permisa doar in rezerva pacientului;
 • Nu este permis accesul vizitatorilor care prezinta semne clinic de infectie respiratorie
 • Copiii nu au acces in sectiile spitalului;
 • Se mentin circuite separate pentru situatiile in care se identifica un risc epidemiologic;
 • Pacientii cu status confirmat pozitiv pentru virusul Covid-19 sunt ingrijiti in zona dedicata si nu pot primi vizite;
   

Tatal poate asista la nasterea copilului astfel:

 • cu acordul medicului curant al pacientului;
 • echipat corespunzator (echipament pus la dispozitie de catre spital); 
 • pentru un interval de timp de maxim 15 minute (in cazul nasterilor prin operatie cezariana), respectiv maxim 30 minute (pe parcursul travaliului in cazul nasterilor naturale);
 • pacienta informeaza personalul spitalului de la Camera de Garda, la momentul internarii, despre intentia tatului de a asista la nastere/travaliu.

Consultul prenatal se va desfasura on-line, in Clinica Virtuala, cu programare in prealabil din receptia spitalului.

Ne dorim ca toate pacientele care ne trec pragul si in aceasta perioada sa fie in siguranta alaturi de copiii lor si sa beneficieze de cele mai bune conditii de diagnostic si tratament.

Procedurile de siguranta sunt valabile la data publicarii materialului (10 ianuarie 2023) si pot sa sufere modificari, in functie de evolutia epidemiologica. Spitalul va lua toate masurile de siguranta pe care le considera necesare in orice moment.

Ne dorim ca toate pacientele care ne trec pragul si in aceasta perioada sa fie in siguranta alaturi de copiii lor si sa beneficieze de cele mai bune conditii de diagnostic si tratament.

Procedurile de siguranta sunt valabile la data publicarii materialului (15 Martie 2022) si pot sa sufere modificari, in functie de evolutia COVID 19. Spitalul va lua toate masurile de siguranta pe care le considera necesare in orice moment.