Chirurgie plastica

Departamentul de chirurgie plastica si reparatorie din cadrul PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL, va sta la dispozitie cu proceduri de la body-lifting sau abdominoplastie – interventii necesare pacientilor care au suferit anterior interventii bariatrice, pana la interventii de reconstructie pentru diferite zone ale corpului.

Printre cele mai frecvente tipuri de interventii chirurgicale pentru remodelare corporala dupa o operatie de slabit este abdominoplastia (îndepartarea excesului de piele si grasime din regiunea mijlocie si inferioara a abdomenului – “sort”) si abdominoplastia completa. Ambele operatii corecteaza defectele abdomenului la pacientii care au slabit masiv si au pierdut elasticitatea tegumentului de la nivel abdominal. Din ce în ce mai utilizata este acum si lipoaspiratia pentru unul sau mai multe segmente.

Operatiile reconstructive sunt procedee minim invazive, astfel ca nu sunt dureroase nici în timpul operatiei, nici dupa aceasta, iar riscurile sunt mai mici decat în cazul operatiilor estetice clasice. În afara de operatiile la sani, unde e nevoie de anestezie generala, restul interventiilor (abdomen, picioare, fese, brate etc) se pot face cu anestezie locoregionala, asadar pacientul se poate bucura de o recuperare mult mai rapida.

Cu ajutorul interventiilor reconstrutive, pacientii elimina excesul de piele care ramane în urma kilogramelor pe care le-au dat jos. Cu toate astea, interventiile reconstructive sunt optiunea fiecarui pacient, nicidecum o operatie obligatorie post operatiei bariatrice.

Este foarte important de retinut faptul ca operatiile de reconstructie se pot face la distanta fata de incizie. Spre exemplu, la brate, incizia se face în partea de sus, dar prin acea incizie se pot rezolva inclusiv problemele de la nivelul cotului.

Totodata, pacientii care au suferit o interventie bariatrica trebuie sa stie ca operatiile reconstructive nu se fac in procesul de slabire a pacientului, ci abia in momentul in care variatiile in greutate nu sunt mai mari de 3 kg pe luna.

De asemenea, este bine de stiut ca nu se pot face toate operatiile odata. Sunt anumite etape care se stabilesc, in functie de partea de corp care se opereaza, iar aceste etape sunt stabilite si prezentate pacientului de catre chirurgul plastic. De asemenea, deciziile care se iau de catre plastician impreuna cu pacientul in privinta operatiilor de reconstructie sunt diferite, de la un pacient la altul, si tin cont de mai multi factori, cum ar fi depozitele de grasime initiale pe care pacientul le-a avut.

In ceea ce priveste recuperarea, in cazul operatiilor reconstructive, atat pentru bodylifting, cat si pentru abdominoplastie, aceasta se face in 7 zile. Trebuie retinut faptul ca aceste procedee de chirurgie estetica urmeaza alti pasi in cazul persoanelor bariatrice, fata de clasicele operatii estetice la care recurg normoponderalii. Spre exemplu, la persoanele bariatrice, lipoaspiratia nu se face cu scopul de indepartare a excesului de grasime, ci de mobilizare a acestuia.

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.