Despre Cardiologie si Radiologie Interventionala

Departamentul de Cardiologie si Radiologie interventionala din Ponderas Academic Hospital ofera servicii de diagnostic si tratament minim invaziv, extrem de precis, bazat pe tehnici imagistice specializate, pentru o gama variata de afectiuni medicale.

Interventiile se desfasoara intr-o sala de angiografie de ultima generatie, de catre o echipa formata din medici de renume.

Medicii nostri supraspecializati in cardiologie interventionala, radiologi si neuro-radiologiologie interventionala pot efectua o varietate de proceduri, de la angioplatia cu stent a arterelor inimii, embolizarea anevrismelor cerebrale, tratamente oncologice, pana la tratamentul endovascular al fibromului uterin si al adenomului de prostata.

Marele avantaj al procedurilor din sfera radiologiei si cardiologiei interventionale este ca sunt minim-invazive, ceea ce inseamna ca sunt realizate doar prin punctii arteriale sau venoase, fara operatie si fara anestezie generala. Acest lucru confera siguranta sporita pacientului, recuperare rapida si o spitalizare redusa.

Ingrijirea post intervenție se face de o echipa experimentata de medici si asistente. Toti pacientii beneficiaza de supraveghere medicala continua pe parcursul spitalizarii in cele mai bune conditii de cazare, in rezerve medicale individuale complet echipate.

Cui ne adresam?

Investigatiile si procedurile oferite in departamentul nostru de Cardiologie si Radiologie interventionala sunt indicate tuturor persoanelor care manifesta semne si simptome specifice bolilor cardiovasculare, oncologice, ortopedice sau uro-ginecologice:

  • Pacienti cu boala coronariana si cardiopatie ischemica care prezinta dureri in piept
  • Pacienti cu boli ale valvelor cardiace care au respiratie dificila sau obosesc la efort
  • Pacienti cu tulburari de ritm cardiac care au palpitatii, ameteli sau stari de lesin.
  • Femei cu fibroame uterine, adenomioza uterina sau sindrom de congestie pelvina
  • Barbati cu adenom de prostata sau varicocel
  • Pacienti cu anevrisme cerebrale sau care au suferit un accident vascular cerebral
  • Persoane cu dureri in articulatiile mari
  • Persoane cu boli hepatice – ciroza, tumori hepatice  si afectiuni ale cailor biliare - stenoza si fistula de cai biliare
  • Persoane cu discopatii, protruzii sau hernii de disc
  • Persoane cu tasari vertebrale

De ce sa ne alegi pe noi?

Experiența vasta in tehnici percutane sofisticate a medicilor nostri, dar mai ales conceptul de echipa si colaborarea stransa intre departamente, ne permit sa gestionam cazuri complexe intr-o maniera interdisciplinara. Responsabilitatea noastra principala este de a oferi pacientilor tratamente inovatoare la cele mai inalte standarde actuale.

Angiograf performant, de ultima generatie

Departamentul de Cardiologie si Radiologie Interventionala din Ponderas Academic Hospital detine unul dintre cele mai avansate sisteme de angiografie din Romania. Angiograful de ultima generatie permite obtinerea unei calitati foarte bune a imaginii, esentiala pentru un act terapeutic performant. Confortul pacientului este sporit prin functia de reducere a zgomotului si corectarea imediata, in timp real, a miscarii pacientului. In plus si poate cel mai important este ca sistemul de angiografie monoplan de ultima generatie asigura o reducere dovedita a dozei de radiatie de minim 60% in aplicatiile cardiologice, respective 70% in restul procedurilor interventionale.

Ingrijire centrata pe pacient, certificata JCI

In Ponderas Academic Hospital intelegem ca, uneori, obtinerea unei ingrijiri medicale de calitate poate fi un proces stresant si confuz. Tocmai de aceea, credem ca abordarea multidisciplinara, intr-o echipa medicala formata din medici din multiple specialitati reprezinta cheia ingrijirii la cele mai inalte standarde, recunoastere oferita spitalului nostru in 2020 de Joint Commission International (JCI). Suntem alaturi de pacientii nostri, raspunzand la toate intrebarile, sustinandu-i la fiecare pas, incepand cu perioada de evaluare si continuand cu realizarea interventiilor terapeutice si perioada de recuperare.

Afla mai multe

Pentru programari, va rugam sa o contactati pe colega noastra Maria - Patient Care dedicat la numarul de telefon 0732301418.