Artroeresis

Artroeresis este o procedura chirurgicala minim-invaziva pentru piciorul plat flexibil dureros

Artroeresis inseamna in limba greaca “a ridica articulatia” si este o procedura prin care se corecteaza miscarea excesiva la nivelul piciorului.  Este o interventie minim-invaziva, efectuata printr-o mica incizie, nu necesita taierea osului sau a tendonului, dureaza putin si are rezultate vizibile imediate.

Artroeresis consta in plasarea unui implant bioresorbabil in sinus tarsiun spatiu localizat intre talus si calcaneu, cele doua oase mari care alcatuiesc partea posterioara a piciorului. Este o interventie minim-invaziva efectuata printr-o incizie mica la nivelul gleznei. Implantul este introdus la nivelul articulatiei subtalare sub control radiologic intra-operator.

Implantul se comporta ca un despartitor care previne sau limiteaza miscarea anormala la nivelul articulatiei subtalare si prabusirea boltii palatine. Astfel, piciorul este obligat sa se dezvolte normal, oasele piciorului fiind corect aliniate la sfarsitul perioadei de crestere a copilului.

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.