Cancer de rinichi

Chirurgia robotica pentru cancerul si tumorile benigne de rinichi

Chirurgia robotica este net superioara chirurgiei laparoscopice sau deschise in tratamentul cancerului renal si al tumorilor benigne cu indicatie chirurgicala. Atunci cand este folosit de catre un urolog experimentat, robotul da Vinci Xi permite efectuarea unei nefrectomii partiale, operatia prin care se indeparteaza tumora in limitele de siguranta oncologica, dar cu pastrarea rinichiului sanatos – o abordare care este dovedita ca maximizeaza sansa pacientului de conservare post-operatorie a functiei rinichiului. 

Echipa de urologi din Ponderas Academic Hospital are experienta importanta, de ani de zile, in nefrectomia partiala laparoscopica si robotica, inclusiv in cazul operatiilor mai dificile pentru tumorile mari, de peste 4 cm sau al tumorilor profunde, centrale. 

Avantajele nefrectomiei partiale robotice

Comparativ cu operatia deschisa si laparoscopica, in chirurgia robotica timpul de ischemie calda – acea perioada in care este clampata artera renala (in care se intrerupe circulatia) pentru a evita sangerarea in timpul efectuarii nefrectomiei – este mult redus, de la maximum permis 20’ la 10-15’. Aceasta asigura o viabilitate crescuta a tesutului restant sanatos, cu reluarea functiei rinichiului dupa operatie.Acest avantaj major al chirurgiei robotice, care nu poate fi realizat la acest nivel nici prin laparoscopie, este obtinut ca urmare a manualitatii superioare a robotului, utilizarii de instrumente foarte fine, de ordinul milimetrilor si vizibilitatii in profunzime, tridimensionale, reale, a structurilor delicate din campul operator.

1

Timp scurtat de intrerupere temporara a circulatiei renale

2

Sangerare intraoperatorie redusa

3

Vizualizare imbunatatita 3D 

4

Manevrabilitate mai larga a instrumentelor

5

Spitalizare mai scurta

6

Recuperare mai rapida 

Echipa chirurgicala

Dr. Andrei Nadu

Medic specialist Urologie
Dr. Andrei Nadu

Dr. Dan Diaconescu

Medic primar Urologie
Dr. Dan Diaconescu

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.