Centru de chirurgie robotica - Ponderas Academic Hospital

Ponderas Academic Hospital a lansat Primul Program Integrat de Chirurgie Minim Invaziva si Robotica din Romania. Folosim cel mai avansat sistem de chirurgie robotica din lume – Robotul da Vinci Xi si oferim o gama extinsa de interventii chirurgicale minim-invazive robotice pentru: chirurgie oncologica, chirurgie digestiva, urologie, ginecologie si chirurgie toracica. Medicii nostri au peste 1.000 de operatii efectuate prin chirurgie robotica si peste 30.000 de cazuri efectuate prin chirurgie minim invaziva.

Robotul da Vinci Xi este un sistem computerizat interpus intre chirurg si pacient care creste semnificativ contributia medicului. Chirurgul - si nu "robotul" - efectueaza operatia si controleaza complet sistemul robotic si procedura chirurgicala. Chirurgul face toate miscarile operatorii, dar cu tehnologie si instrumente care ii permit sa vada mai bine, sa controleze instrumentele intuitiv si sa opereze dintr-o pozitie ergonomica si confortabila.
"Robotul" nu opereaza singur
da Vinci Xi ii faciliteaza medicului o vizualizare extrem de clara, marita de peste 10 ori. O vedere 3D, in profunzime, reala. Perceptia este ca esti acolo, in interior si operezi, asa cum se intampla in chirurgia deschisa, desi lucrezi minim-invaziv, cu robotul din afara corpului pacientului. Chirurgul manevreaza instrumente chirurgicale miniaturale mai precis si este mai sigur pe gesturile pe care le face.
Chirurgul vede mai bine
Chirurgul se misca mai bine

da Vinci Xi ii ofera medicului mai multe grade de libertate in miscare, comparativ cu laparoscopia standard. Bratele robotice sunt articulate, ceea ce inseamna ca pot sa se roteasca complet, permitand o miscare naturala, intuitiva, mai ampla chiar decat cea facuta de mana umana, insa folosind instrumente laparoscopice, de dimensiuni mici.

Chirurgul executa miscari mai sigure

da Vinci Xi scaleaza miscarile chirurgului. O miscare ampla a chirurgului la consola este tradusa de robot intr-o microdisectie sigura. Robotul filtreaza tremorul inerent, crescand precizia miscarii – miscarea devine mai sigura decat ar putea fi facuta direct cu mainile medicului.

Chirurgul opereaza ergonomic

da Vinci Xi este usor de manevrat, reducand semnificativ oboseala chirurgului asociata cu chirurgia laparoscopica conventionala. Pozitia medicului la consola este naturala, in sezut, ergonomica si confortabila. Bratele lungi ale robotului, puternice si sigure in acelasi timp, permit efectuarea de operatii bariatrice, mai ales la pacientii cu superobezitate morbida sau revizii ale unor operatii anterioare.

Chirurgul opereaza milimetric

da Vinci Xi permite efectuarea de operatii laparoscopice intr-un mod mai functional. Gesturile precise permit disectia de mare acuratete, milimetrica, a leziunilor anormale. Atunci cand este vorba de un cancer, asta inseamna siguranta ca ai scos tumora, lasand cat mai mult din tesutul sanatos. Inseamna o rata de recidiva mult scazuta. Inseamna sa nu lezezi structuri vitale cum ar fi vasele de sange sau nervii. Inseamna ca pacientul va avea un risc mai redus de complicatii cu impact semnificativ asupra calitatii vietii – impotenta functionala, incontinenta urinara, etc.

Chirurgul ajunge in spatii pe care nu le-ar putea explora prin alte tehnici chirurgicale

da Vinci Xi ii permite chirurgului sa ajunga in spatii anatomice inguste, inchise sau greu abordabile prin chirurgia laparoscopica conventionala sau deschisa, cum ar fi pelvisul sau loja timica. De altfel, chirurgia laparoscopica si-a dovedit superioritatea in studii in ceea ce priveste interventiile chirurgicale in urologie, in special in cancerele de prostata, renale sau in chirurgia reconstructiva urinara. O alta aplicatie extrem de valoroasa este tratarea cancerului rectal, cu prezervarea functionarii nervilor implicati in erectie si continenta urinara.

Medicii nostri chirurgi sunt implicati in instruirea si pregatirea altor medici specialisti
Imaginea artiocolului

Ponderas Academic Hospital este singurul spital privat care a dezvoltat un Centru de Training in Chirurgia Laparoscopica si Robotica unde sunt instruiti si pregatiti lunar medici chirurgi din tara si strainatate in operatii robotice, laparoscopice, interventii endoscopice si operatii deschise. Centrul de Training colaboreaza cu Asociatia Romana de Chirurgie Endoscopica, Societatea Europeana de Chirurgie Endoscopica si proaspat infiintatul Clubul Roman de Chirurgie Robotica si se implica in educatia si perfectionarea medicilor, cercetare, schimb de experienta cu centrele de expertiza internationale si stabilirea standardelor in chirurgia robotica in Romania.

 

Pretul este mai avantajos decat in strainatate

Chirurgia robotica nu este un serviciu de rutina. Este un serviciu performant, facut cu o tehnologie de ultima generatie, de catre anumiti chirurgi care au o pregatire aditionala si experienta importanta in astfel de proceduri chirurgicale. In plus, costul trebuie inteles si in termenii a ceea ce se castiga prin acest tip de chirurgie – spitalizare redusa, complicatii minime intra-operatorii si mai ales evitarea unor complicatii care ar afecta semnificativ calitatea vietii – de exemplu, impotenta si/sau incontinenta urinara dupa operatia de indepartare a prostatei sau rectului pentru tratamentul cancerului.

 

Pacientul are siguranta ca este operat de o echipa experimentata

Experienta inseamna rezultate mai bine. Medicii nostri au un volum mare de operatii efectuate. Peste 1000 de pacienti operati robotic de catre echipa medicala. Peste 30.000 de operatii minim-invazive.

Echipa chirurgicala

Medic primar Chirurgie Generala
Medic primar Chirurgie Generala
Medic primar Urologie
Medic primar Urologie
Medic primar Urologie
Grid

Vreau mai multe informatii

Image CAPTCHA

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate