Despre sectia de chirurgie vasculara

Patologia vasculara este, la ora actuala, una din cele mai solicitante si extinse domenii ale medicinei. Bolile vasculare au cunoscut o crestere substantiala in ultimii ani, iar datele statistice confirma aceasta realitate: 

  • In 2015, de exemplu, in jur de 236 de milioane de persoane sufereau de boli arteriale periferice, in lume, procentul acestora marindu-se in numai 5 ani cu peste 17%. 
  • In acelasi timp, se estimeaza ca la nivel mondial, intre 10 si 33% din femeile adulte si 10-20% din barbati au o boala venoasa cronica. 
  • De asemenea, se constata si o crestere importanta a incidentei diabetului zaharat – factor de risc si agravant important al aterosclerozei, estimarile pentru urmatorii 10 ani fiind deosebit de alarmante.
  • In statele europene prevalenta este chiar mai mare, de 20 pana la 50%, ultimele date ajungand chiar la procente de pana la 85%. 
  • In Romania, studiile epidemiologice arata ca 7 din 10 romani au o afectare venoasa cronica. 

Aceasta daca ne referim doar la doua afectiuni, din multele care sunt de domeniul acestei specialitati complexe. 

Persoanele cu afectiuni complexe si grave ale vaselor de sange si ale sistemului limfatic (boli vasculare) gasesc adesea ajutorul de care au nevoie de la chirurgii vasculari din Ponderas Academic Hospital. 

Beneficiind de o cariera in cele mai reputate departamente de chirurgie vasculara din tara, de formarea in clinici de specialitate din strainatate si de expertiza avansata, dar si de conditiile interventionale de ultima generatie, disponibile in Ponderas Academic Hospital, echipa de chirurgi vasculari din spitalul noastru va ofera confortul si siguranta unei ingrijiri acordate la standardele cele mai avansate in domeniu.   
Utilizam tehnici avansate de diagnostic și tratament chirurgical, cum ar fi angioplastia cu balon si stentarea, operatia de bypass si endarterectomia carotidiana.

Chirurgul va discuta deschis cu tine toate optiunile terapeutice, care pot include chirurgia traditionala (deschisa) și procedurile minim invazive. Astfel vei putea selecta abordarea cea mai potrivita pentru situatia ta, impreuna cu medicul curant. Procedurile minim invazive practicate in clinica noastra produc rezultate excelente și recuperare rapida.