Ce este chirurgia vasculara?

Chirurgia vasculara a devenit autonoma in ultimele decenii, dupa ce s-a desprins, impreuna cu chirurgia cardiaca, din trunchiul parinte al chirurgiei cardiovasculare. Chirurgia vasculara este o disciplina chirurgicala care se ocupa de patologia arterelor, venelor și vaselor limfatice din intregul organism, cu exceptia vaselor intracraniene si de la nivelul inimii, gestionate in cadrul unor specialitati separate. Nivelul de complexitate a tehnicilor si procedurilor chirurgicale actuale, precum si volumul amplu de descoperiri stiintifice din ultima perioada a facut necesara aceasta distinctie intre cele doua specialitati inrudite.

Chirurgii vasculari sunt specializati atat in terapii medicale, in operatii sau reconstructii vasculare laborioase din punct de vedere chirurgical, cat si in proceduri endovasculare minim invazive. 

De aceea, chirurgia vasculara poate oferi asistenta medicala persoanelor cu afectiuni variate si grave ale sistemului vascular, oferind un tratament coordonat si cuprinzator pentru persoane de toate varstele, inclusiv proceduri complexe de stentare, indepartare a placilor de aterom si a cheagurilor de sange și operatii de bypass. In multe situatii, chirurgii vasculari colaboreaza cu medici radiologi si cardiologi interventionisti. 

Un aspect important in clinica noastra este oferirea unor servicii integrate, medicii din echipa de chirurgie vasculara colaboreaza indeaproape cu specialistii cardiologi, diabetologi, radiologi, neurologi sau cei care asigura medicina fizica si de reabilitare, in functie de particularitatile afectiunii pacientului, pentru obtinerea unor rezultate optime in diagnosticarea, tratamentul si recuperarea post-interventionala.

Echipa de ingrijire elaboreaza planul de tratament adaptat nevoilor dumneavoastra, dupa o evaluare care dureaza completa.