Psihoterapeut Razvan Peristeri

Descriere

Cred in primul rand in placerea de a lucra cu oamenii si dorinta permanenta de implicare in ajutorarea acestora (prietenii mei stiu ca sunt cel pe care il pot suna la 2 noaptea, atunci cand au o problema si, culmea, sa mai si raspund!).

Echilibrul, imbinat cu sensibilitate si empatie se dovedesc o formula de succes pentru a putea raspunde nevoilor persoanelor aflate in dificultate, celor care simt ca nu mai fac fata problemelor de zi cu zi, care nu mai gasesc raspunsuri la intrebari, nu mai vad luminita de la capatul tunelului, celor care nu mai pot face lucruri simple din cauza fricilor paralizante.

Adevarul este ca toata viata mea a fost o pregatire continua pentru a putea fi cel care sunt astazi.

De unde sensibilitate?

Poate din educatia si orientarea catre arta si frumos oferita de bunica mea (crescuta la “pension”), poate din copilaria mica marcata de multe boli, poate din scoala de muzica pe care am urmat-o intre clasa a V-a si a VIII-a, poate este vorba de “talantii” pe care mi i-a dat Dumnezeu? Nu stiu, probabil ca toate la un loc.

Echilibru?

Aici stiu sigur de unde! Asa am vrut eu. Am hotarat la un moment dat ca vreau sa fiu puternic, stapan pe mine, curajos, calm, echilibrat. Cum am facut? Greu, pentru copilul firav si bolnavicios care eram. M-am apucat de sport si mai exact de parasutism. Un an de zile mama nu a stiut ca eu fac parasutism, insa sustinerea bunicii mi-a asigurat “spatele” in ceea ce faceam. Apoi a urmat rugby-ul pe care l-am practicat timp de 10 ani la toate nivelurile, din pacate fiind nevoit sa parasesc brusc acest sport in urma unei accidentari. Probabil aceasta intrerupere brusca m-a facut mai tarziu sa caut din nou rugby-ul, dar de data asta de cealalta parte a baricadei, pe banca tehnica, fiind in acest moment psihologul lotului national de rugby U18.

Dupa accidentarea survenita in 1991 a urmat un an de cautari, dupa care am descoperit lucrul care mi-a schimbat intreaga viata: arta martiala AIKIDO cunoscuta si sub denumirea de “Calea pacii si armoniei”.

De atunci lucrurile au evoluat permanent, astfel incat in 1997 am luat examenul de centura neagra 1 Dan Aikido, apoi, in anul 2000, am deschis clubul al carui presedinte sunt “Aikido Club Aikitenshin Dojo” si, apoi, in 2007, am avut initiativa infiintarii Federatiei Romane de Aikido Modern.

Aikido presupune verticalitate, moralitate, echilibru, vointa, dar si sensibilitate si empatie.

Experienta capatata in atatia ani de cand predau aikido pentru copii si adulti mi-a dezvoltat capacitatile de relationare si comunicare indiferent de varsta persoanei pe care o am in fata.

De asemenea, placerea si capacitatea de a lucra cu grupuri le datorez tot Aikido-ului.

In tot acest timp, formarea in psihologie a fost cealalta preocupare majora concretizata in rezultate foarte bune, cum ar fi faptul ca in facultate, in anul trei am beneficiat de bursa de merit, castigarea premiului special in cadrul conferintei organizate de Universitatea Hyperion si Agentia Nationala Antidrog, articole publicate in diferite publicatii precum si calitatea de asistent (in anul 2008) al doamnei profesor universitar doctor Irina Holdevici si increderea permanenta aratata de doamna conferentiar universitar doctor Odette Dimitriu, adevarate modele de psihoterapeuti, de la care exista permanent ceva de invatat.

Peste toate acestea (si, cred eu cea mai mare realizare personala) o reprezinta familia mea, adica sotia (anul acesta, 2018, implinim 29 de ani de la casatorie) si baiatul meu (care a implinit 27 ani), precum si legatura cu Dumnezeu prin biserica ortodoxa.

Certificari:

  • Psihoterapeut cognitiv-comportamental/Psiholog Principal
  • Psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentala
  • Terapeut cuplu-copil-familie
  • Formare in psiho-oncologie
  • Formare in Terapie scurta strategica
  • Formare in Schema Therapy
  • Formator si supervizor
  • Psiholog sportiv

Arii de interes

  • Insomnie
  • Probleme de familie
  • Gestionarea emotiilor
  • Tulburare de personalitate
  • Dezvoltare personala
  • Burnout
  • Membru in: 
  • Membru fondator al Asociatiei de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv – Comportamentala

Istoric studii universitare

Master in Psihoterapii Cognitiv – Comportamentala