De ce sa ne alegi pe noi?

 • Suntem singura retea privata de sanatate din Romania care gestioneaza in siguranta si in deplin confort nasterile premature si cazurile de nou-nascuti cu afectiuni congenitale grave.
 • Oferim ingrijire nou-nascutilor 24h/24, 7 zile din 7
 • Asiguram supraveghere intensiva a nou-nascutului prematur, incepand cu saptamana 24 de sarcina la maternitatea Baneasa si saptamana 32/34 de sarcina la maternitatile din Brasov, Cluj si Timisoara
 • Dispunem de aparatura medicala ultraperformanta pentru reanimare si monitorizare nou-nascuti
 • Avem cel mai mare numar de copii nascuti in sistemul privat din Romania: 8000 de copii nascuti in siguranta in maternitatile din Reteaua Regina Maria in anul 2020, an marcat inclusiv de pandemia de COVID-19
 • In toate cele patru maternitati din cadrul retelei exista unitati pregatite sa intervina in situatii de urgenta pentru sanatatea nou-nascutului
 • Sprijinim alaptarea inca de la nastere
 • Echipele multidisciplinare ofera ingrijiri exceptionale nou nascutilor prematuri
 • Toata atentia si grija sunt dedicate nou-nascutilor, cu obtinerea unor rezultate cu adevarat spectaculoase si remarcabile
 • Sustinem alegerea sistemului “rooming-in” (acomodarea mamei in aceeasi camera cu bebelusul pe perioada spitalizarii)

Ingrijim nou-nascutii din prima clipa de viata

Nou-nascutii nu sunt adulti in miniatura. Orice problema medicala a nou-nascutului poate insemna o provocare speciala. Uneori, copiii se nasc inainte ca trupurile lor sa fie complet pregatite pentru viata extrauterina. Este posibil ca organele importante, precum inima, plamanii si stomacul sa nu fie suficient de dezvoltate pentru a functiona fara ajutor special.
Medicii neonatologi sunt specialistii care ajuta nou-nascutul in tranzitia de la viata intrauterina la cea extrauterina, atat in situatia in care acesta este sanatos, cat si in situatiile in care este necesar sa se stabileasca un diagnostic si sa se intervina pentru a imbunatati starea de sanatate a bebelusului.

Medicii nostri neonatologi au pregatirea speciala necesara pentru a evalua si trata problemele medicale ale nou-nascutilor. In plus, neonatologii folosesc echipamente concepute special pentru cei mai mici pacienti.

Pentru nou-nascutii sanatosi medicii neonatologi realizeaza diferite proceduri medicale de profilaxie, menite sa previna aparitia unor boli precum boala hemoragica, hepatita B, boala hemoragica, tuberculoza. De asemenea, sunt cei care pot explica parintilor cum sa-si ingrijeasca mai bine bebelusul acasa, pentru ca acesta sa ramana sanatos: alimentatia potrivita, igiena, posibilitatile de preventie pentru anumite afectiuni, prin vaccinare.

Asiguram ingrijire specializata prematurilor

La scurt timp dupa nastere, majoritatea familiilor isi pot lua acasa copilul la cateva zile dupa nastere. Dar uneori un copil se naste prea devreme sau este grav bolnav si are nevoie de ingrijiri avansate pe care le poate primi doar intr-o unitate de terapie intensiva neonatala.

Cu cat un copil se naste mai devreme de termen, cu atat mai mare este riscul posibilelor complicatii asociate prematuritatii. In cazul bebelusilor nascuti inainte de 28 de saptamani, este posibil ca principalele organe si sisteme sa nu functioneze asa cum ar trebui si sa nu-si poata indeplini functiile de baza. De cele mai multe ori, acesti bebelusi au nevoie de tratament de sustinere de lunga durata, fiind posibil sa aiba nedezvoltate/ afectate sau neadaptate la viata extrauterina mai multe organe: in primul rand plamanii, sistemul digestiv, inima, sistemul imun, rinichii sau ochii.

Vestea ca bebelusul tau are nevoie de ingrijire specializata poate fi stresanta. Te asiguram ca echipa noastra de medici neonatologi, asistenti medicali si personal auxiliar este pregatita in orice moment sa ofere cea mai buna si sigura ingrijjire nou-nascutului. De asemenea, personalul nostru iti va explica detaliat situatia, va raspunde intrebarilor si te va tine la curent cu starea copilului in orice moment.

Echipa noastra este specializata in ingrijirea personalizata, centrata pe familie pentru cei mai mici copii si in cele mai complexe cazuri:

 • Oferim ingrijire permanenta 24/24
 • Avem asistenti medicali neonatali special instruiti, psihologi, consultanti in lactatie si medici nutritionisti
 • Dispunem de cele mai noi tehnologii pentru ingrijirea nou-nascutului prematur

Avem Unitate de Terapie Intensiva Neonatala

In anumite spitale functioneaza Unitati de terapie intensiva neonatala (UTINN), o zona dedicata ingrijirii speciale a bebelusilor prematuri, critic bolnavi sau cu alte afectiuni care necesita ingrijiri speciale. Este o sectie medicala unica, echipata cu aparatura ultraperformanta pentru a furniza cel mai bun nivel de suport medical si monitorizare pentru nou-nascutii prematuri sau bolnavi, atat de mici si fragili.

Echipele noastre multidisciplinare ofera toate tipurile de terapie intensiva neonatala, inclusiv:

 • Tehnici moderne de ventilatie mecanica cu frecventa inalta si administrare Oxid nitric
 • Servicii de dializa
 • Transfuzii de sange
 • Servicii moderne de diagnostic, tratament si monitorizare a cazurilor complexe
 • Interventii chirurgicale reparatorii
 • Ingrijiri speciale necesare bebelusilor prematuri cu varsta gestationala mai mica de 34 de saptamani