Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Nasterea, altfel decat am visat

Puterea unei mame care a nascut 2 copii prematuri la 2 ani distanta

Nasterea inainte de termen poate avea urmari grave pentru sanatatea bebelusului, iar la nivel global, aproximativ 15 milioane de copii se nasc prematur. Dintre acestia, o mica parte se nasc cu mult inainte de cele 37 de saptamani. Cu cat prematuritatea este mai avansata, cu atat riscurile sunt mai mari.
Ioana este una dintre mamicile noastre puternice care dupa ce a avut experienta nasterii unui copil prematur in 2018, a avut curaj si a decis ca isi doreste un fratior sau o surioara pentru Horia, deși existau multe riscuri.
 

Dupa o sarcina cu risc, dar cu o monitorizare atenta, a venit pe lume in 2020, in plina pandemie, Elena. Micuța a venit pe lume la 36 de săptămâni și 2150g. S-a nascut in conditii bune, a fost stabila, a avut hipoglicemie tranzitorie asimptomatica, dar evolutia ei de la inceput nu a fost lipsita de provocari.
In spitalul REGINA MARIA Brasov echipa de specialisti a ingrijit-o pe Elena si a sprijinit-o pe mamica sa inceapa alaptarea cat mai curand, pentru un copil prematur alimentatia naturala fiind un beneficiu in evolutia lui.
Pentru noi, mamele prematurilor sunt model de forta. Toti gasim puterea de a lupta pentru ceea ce iubim, insa emotiile nesigurantei in ceea ce priveste starea de sanatate a propriului copil este coplesitoare. Cel mai frumos moment este cel al reusitei. Iar reusita este cumul de „daruiri” din partea fiecarui membru al echipei de ingrijire: medici, asistente, mama. E nevoie de emaptie, viteza de reactie si profesionalism, este de părere dr. Janina Barus, medic specialist neonatologie.


dr janina barus


Ioana a adus pe lume primul copil in 2018, in Spitalul REGINA MARIA Brasov. Horia, s-a nascut inainte de termen, la 33 de saptamani si cantarea 2400g. Imediat dupa nastere a fost intubat, ventilat si a necesitat surfactant. A fost in grija medicilor neonatologi timp de 3 saptamani, dupa care a fost externat stabil si sanatos.

copil

“ Intr-o lume in care nesiguranta si incertitudinea plutesc in aer la fiecare pas, a te simti protejat undeva devine prioritatea numarul 1. Astfel ca, avand incredere oarba in medicul care imi monitoriza sarcina, Dl.Dr. Arvatescu Cristian, am ales Reteaua de Sanatate Regina Maria.
 Aici i-am adus pe lume pe cei doi bebelusi ai mei, pe Horia in 2018, nascut la doar 33 de saptamani si pe Elena, in 2020, la 36 de saptamani.
 Intregul personal este extraordinar, de un profesionalism ce nu poate fi limitat doar la nota 10. Iar copiii mei au pe pamant doi ingeri: Dl.Dr. Arvatescu Cristian si Dna.Dr. Barus Janina, carora le multumesc din suflet.”


Iti multumim si noi, Ioana, pentru increderea cu care ai apelat la noi, atat la prima nastere, cat si la a doua si te felicitam pentru forta ta uimitoare!


Articol scris de Anisoara Mihai, consultant in alaptare IBCLC Spital Brasov cu impresii ale pacientei Ioana M. Mai 2020