Laborator Central

Despre Laboratorul Central

Efectuam cu precizie teste si analize de laborator esentiale pentru diagnosticul si tratamentul pacientilor. Fiecare buletin de analize are garantia acuratetii, validata de cele mai performante sisteme medicale.

Testare COVID-19

Laboratoarele REGINA MARIA au o capacitate de procesare de peste 3600 de teste RT-PCR/zi pentru infectia COVID-19. De la debutul pandemiei, laboratoarele noastre au procesat pana la 10% din totalul testelor realizate la nivel national.

Biochimie si imunologie

Departamentul ofera o gama larga de analize specializate efectuate din sange, urina si alte fluide ale organismului si beneficiaza si de o seroteca in care tuburile pot fi pastrate pentru maximum sapte zile, un real beneficiu pentru pacientii internati.

Microbiologie

Departamentul de Microbiologie furnizeaza servicii complete de diagnostic al bolilor infectioase si este impartit in Bacteriologie, Micologie, Parazitologie si Virusologie.

Hematologie-coagulare

In Departamentul de hematologie-coagulare sunt realizate, in fiecare luna, aproximativ 40.000 de hemoleucograme, aceasta fiind una dintre cele mai cerute analize, alaturi de timpul protrombina/INR si timpul de tromboplastina partial activat, toate realizate pe platforme complet automate.

Anatomie patologica

Activitatea Departamentului de Anatomie-patologica acopera analize de probe de tesut prelevat prin endoscopie, biopsie sau in timpul unei operatii, precum si analize de probe citologice, pentru screening sau diagnostic, cum este testul frotiului cervical in screeningul cancerului de col uterin.

Biologie moleculara si genetica

Departamentul de Biologie moleculara si genetica ofera rezultate precise si rapide pentru o gama extinsa de teste genetice, teste de screening, confirmare si genotipare, dar si pentru o serie de teste cantitative.