Telepatologie

In cadrul laboratorului Santomar utilizam, in premiera pentru Romania, telepatologia. Aceasta tehnologie inovativa elimina distantele dintre specialisti si reduce la minim timpul necesar pentru a stabili cea mai potrivita terapie personalizata pentru pacientul aflat pe masa de operatie.

Telepatologia este cea mai noua tehnologie prin care medicul chirurg comunica, in timp real, cu medicul anatomo patolog pentru stabilirea unui diagnostic rapid si precis. Astfel, pacientii beneficiaza de cel mai bun tratament.

Cu ajutorul telepatologiei, optimizam accesul pacientilor la cei mai buni medici anatomo-patologi si la serviciile de patologie inalt specializata, pentru a imbunatati calitatea rezultatelor si acuratetea diagnosticului. Obtinerea imaginilor microscopice digitale permit medicilor anatomopatologi sa evalueze mai bine schimbarile produse in tesuturi, fiecare schimbare putandu-se asocia fie cu anumite subtipuri de cancer, fie cu anumite modalitati de evolutie a bolii sau anumite stadii de dezvoltare, dar si cu raspunsul la diferite forme de tratament. Diagnosticul histopatologic corect este important pentru stabilirea prognosticului si alegerea modalitatii optime de tratament pentru fiecare pacient.

Afla mai multe

Telepatologia, utila in tratamentul cancerului
Primii beneficiari sunt pacientii cu afectiuni oncologice, dar si alte afectiuni care necesita diagnostic histopatologic.

  • Cancer de san
  • Cancer de col uterin
  • Cancer de colon
  • Cancer de vezica urinara
  • Cancer hepatic

 

Tehnologie avansata, aparatura ultraperformanta

Utilizarea telepatologiei in cadrul retelei noatre de sanatate este posibila datorita colaborarii dintre echipa medicala aflata in sala de operatie si echipa de medici anatomo-patologi, aflata in laborator, precum si prin utilizarea celui mai nou dispozitiv medical dezvoltat de partenerul Leica Biosystems, sistemul Aperio LV1 IVD.

Afla mai multe