Investigatii si proceduri diagnostice

Consult ginecologic

Un medic ginecolog cu experienta in diagnosticul endometriozei ar trebui sa recunoasca simptomele asociate afectiunii in timpul consultului medical si sa recomande efectuarea de investigatii suplimentare care sa ajute la stabilirea corecta a diagnosticului.

Ecografie transvaginala

Este primul examen indicat de medic dupa efectuarea examenului pelvin. Poate depista eventualele leziuni in micul bazin si poate identifica chisturile asociate cu endometrioza (endometrioame). Nu poate depista, insa, o localizare extrapelvina a bolii. Daca medicul suspecteaza prezenta unei leziuni endometriozice in afara pelvisului se recomanda efectuarea unei examinari speciale.

RMN pelvis cu protocol de endometrioza

Aceasta metoda neinvaziva, neiradianta si nedureroasa ajuta la diagnosticarea, cartografierea si stadializarea cu acuratete a tuturor formelor de endometrioza. Imagistica prin rezonanta magnetica este extrem de precisa in evaluarea endometriozei si este efectuata, de cele mai multe ori, ca o examinare suplimentara in cazurile complexe sau inainte de realizarea interventiei chirurgicale.

Afla mai multe

Colonoscopie virtuala (Hidro-colono-CT)

Se efectueaza complementar examinarii RMN, cand trebuie examinat colonul la nivelul tuturor segmentelor, pentru a evalua gradul infiltrarii si stenozei, daca este afectat colonul. Examinarea ofera informatii esnetiale pentru stabilirea diagnosticului precis de endometrioza intestinala.

Afla mai multe

Pentru programari va rugam sunati la 0356 901.