Descrierea centrului

Oferim servicii medicale de preventie si investigatii medicale specializate pentru depistarea si tratarea afectiunilor tractului digestiv:

 • Afectiuni ale ficatului, pancreasului si colecistului
 • Afectiuni ale esofagului, stomacului, intestinului subtire si gros

In cadrul Centrului de Gastroeneterologie din Policlinica Gastromond, pacientii asigurati CAS pot beneficia de investigatii gastroenterologice decontate (endoscopie digestiva superioara si/sau endoscopie digestiva inferioara - colonoscopie) si consultatii si investigatii decontate pentru hepatita B si C. Pentru informatii sau programari, puteti apela 0770.255.914.

Centrul functioneaza in urmatoarele policlinici:

Centrul de Gastroenterologie, Hepatologie si Endoscopie Digestiva din Policlinica Gastromond Constanta

Este singurul Centru de Excelenta acreditat international – SRC (Surgical Review Corporation) in acest domeniu de activitate de la noi din tara. Acreditarea SRC reprezinta o confirmare a celui mai inalt nivel de ingrijire si siguranta de care pacientii cu afectiuni din sfera gastroenterologica beneficiaza.

Procesul de acreditare este unul extrem de riguros, in care se tine cont de urmatoarele criterii:

 • structura personalului
 • gradul de pregatire medicala
 • nivelul de competente profesionale
 • experienta profesionala
 • complianta la ghidurile internationale de endoscopie digestiva
 • modul in care comunica echipele din cadrul policlinicii cu pacientii.

De asemenea, din punct de vedere al securitatii pacientului, evaluarea a urmarit aspecte precum:

 • dotarea cu aparatura medicala
 • asigurarea mediului steril
 • nivelul de cooperare dintre medic si asistent in timpul procedurilor
 • modul in care sunt monitorizati pacientii inainte si dupa operatie, in acord cu procedurile specifice.

In procesul de evaluare pentru acreditare au fost urmarite 800 de cazuri de care s-a ocupat echipa medicala a policlinicii din Constanta, fiind important modul in care echipa medicala raspunde in situatii de urgenta.

Pacientii Gastromond sunt obisnuiti sa fie tratati conform ghidurilor internationale, avand in vedere toate posibilele riscuri si complicatii asociate fiecarui tip de interventie.

Echipa medicala care asigura procedurile si care a contribuit la procesul de acreditare de catre SRC este formata din 22 medici cu competenta in endoscopia digestiva diagnosticata si terapeutica.
Aceasta este condusa de Prof. Univ. Dr. Dumitru Eugen, medic primar Medicina interna si Gastroenterologie si Dr. Gherghina Viorel, medic primar ATI.

Suntem onorati de aceasta inalta distinctie, cea de a fi singurul Centrul de Excelenta in Endoscopie din intreaga lume si ne bucura recunoasterea muncii intregii echipe de la Policlinica Gastromond. Acreditarea SRC confirma un angajament ferm pe care ni l-am luat fata de pacientii nostri si ne vom continua misiunea de a le oferi accesul la un act medical responsabil, rezultatele de pana acum intarind promisiunea noastra de viitor.”, a declarat Prof. Univ. Dr. Dumitru Eugen, Coordonatorul Centrului de Excelenta in Endoscopie Digestiva Interventionala din cadrul Policlinicii Gastromond Constanta, parte a Retelei de sanatate Regina Maria.

In continuare, activitatea echipei de medici si asistente medicale de la Policlinica Gastromond va fi monitorizata lunar de SRC in urmatorii 3 ani. Fiecare caz este introdus intr-o baza de date centrala, putand fi evaluat periodic si comparat cu standardele de ingrijire ale forumului de acreditare.

Centrul de Gastroenterologie, Hepatologie si Endoscopie Digestiva din Policlinica Centrala Craiova

Echipa Centrului de Gastroenterologie. Hepatologie si Endoscopie Digestiva din Policlinica Central Craiova este alaturi de pacienti, oferind o gama larga de investigatii si proceduri terapeutice, de la realizarea de ecografii, endoscopii, ecoendoscopii, pana la rezectie de polipi colonici.

Expertiza la nivel international a echipei medicale din Policlinica Central Craiova este completata de o dotare tehnica exceptionala a centrului cu echipamente moderne si performante de diagnostic si tratament.

In Centrul de Gastroenterologie, Hepatologie si Endoscopie Digestiva, din cadrul Policlinicii Centrale REGINA MARIA Craiova, pacientii beneficiaza de cel mai modern sistem de endoscopie, OPTIVISTA, PENTAX, o combinatie unica de tehnologie optica si digitala, care permite o mai buna diagnosticare in vivo. De asemenea, sunt disponibile 3 linii complete de endoscopie digestiva, fiecare dotate cu cate 2 endoscoape pentru tubul digestiv superior (gastroscop) si 2 aparate pentru examinarea intestinului gros (colonoscop). Echipamanetele permit efectuarea ecoendoscopiei si sunt completate de ecograful de ultima generatie Siemens S 2000, cu ajutorul caruia sunt efectuate toate investigatiile ecografice necesare in domeniul gastroenterologiei, asigura acomodarea tuturor consultatiilor si procedurilor necesare pentru un diagnostic corect in aceeasi locatie.