De ce să ne alegi pe noi

Ești îngrijit de medici dedicați 

Medicul specializat in anti-aging poate, prin anamneză și investigații specifice, să privească în viitorul tău. Poate să anticipeze riscurile de sănătate pe care le ai și te poate ghida astfel încât acestea să fie ocolite sau mult reduse. Geriatria ca specializare medicală este un domeniu de avangardă, care presupune o pregătire complexă și continuă și care îți poate face viața mai bună și mai sigură din punct de vedere fizic și cognitiv minimizând impactul îmbătrânirii asupra trupului și minții. 

Medicul cu specializare în anti-aging folosește, în beneficiul tău, toate progresele medicinei moderne. Împreună cu medicii din echipa multidisciplinară are ca scop principal încetinirea proceselor de îmbătrânire, prin determinarea factorilor de risc care-ți pot pune în pericol starea de sănătate. Investigațiile complexe duc la un diagnostic precis și generează un plan anti-aging individualizat sau un tratament, dacă acesta este necesar, și consiliere personalizată. 

Afli vârsta biologică

Uneori există o diferență între vârsta cronologică și cea biologică. Una dintre ele o poate lua înaintea celeilalte. În funcție de situație, ritmul îmbătrânirii tale poate să fie mai lent sau mai accelerat. 

O serie de teste și investigații îți arată exact vârsta biologică, iar raportat la aceasta medicul geriatru îți va recomanda un plan complex de îngrijire preventivă ce poate întârzia efectele îmbătrânirii. 
Identificarea vârstei biologice este elementul de la care începe cercetarea geriatrică și baza pe care se construiește, de către medicul geriatru, planul personalizat de îmbătrânire sănătoasă și activă, pentru viitor. 

Evaluare complexa

Fiecare pacient va fi supus unei duble evaluări care are caracteristici specifice, principalul criteriu fiind vârsta. 

  • Determinarea ritmului de îmbătrânire se face printr-o evaluare a modificărilor morfologice și funcționale ale organismului. 
  • Evaluarea geriatrică cu scop de a supraveghea activ starea ta de sănătate, depistarea precoce a factorilor de risc, a patologiilor diagnosticate și monitorizarea bolilor cronice existente. 

Previi și tratezi afecțiunile asociate îmbătrânirii

O echipă multidisciplinară se raportează la vârsta biologică, urmăreste îmbunătățirea statusului general și prevenirea afecțiunilor asociate îmbătrânirii. Este luată în calcul interacțiunea complexă a factorilor biologici, fiziologici, culturali și sociali, pentru că fiecare în parte influențează sănătatea și bunăstarea, cu scopul de a oferi o viață sănătoasă și participativă social la vârste înaintate. 

Strategiile anti-aging sunt personalizate și pleacă de la evaluarea complexă gerontologică, care este responsabilă de apariția și manifestarea efectelor fiziologice ale îmbătrânirii, care difera de la persoană la persoană, cu scopul încetinirii acestora, menținerii și îmbunătățirii stării de sănătate.

Investigații complexe, analize precise

Un plan personalizat de îmbătrânire sănătoasă pornește de la evaluare fizică și psihică complexă, iar aceasta presupune investigații și analize care să furnizeze medicului o imagine amănunțită a organismului tău și a parametrilor în care acesta funcționează. 

Anamneza, testele cognitive, investigațiile ecografie și de imagistică, analizele de laborator, inclusiv ale markerilor de îmbătrânire fiziologici sau patologici, coroborate cu cele generice conduc la identificarea riscurilor organice, la un diagnostic precis (care nu se referă doar la prezent, ci și la caracteristicile evoluției în timp pe măsura înaintării în vârstă) și, ulterior, la un plan personalizat de proceduri și tratamentele medicale specifice, inclusiv terapie cu Gerovital H3 cu o schemă personalizată și indicații de monitorizare.