Despre centru

Medicina longevității răspunde nevoilor specifice de îngrijire care apar pe măsură ce înaintăm în vârstă şi este privită ca o extensie complexă a medicinei preventive. La fel cum pediatrii se dedică sănătății copiilor, medicii specializati în longevitate se preocupă de sănătatea fizică şi de o înaintare în varsta lentă şi sănătoasă.  

Înaintarea în vârstă începe din prima zi de viață, este un fenomen natural și inevitabil. Dar aceasta nu trebuie să fie obligatoriu asociată cu degradarea fizică și psihică. Nu există o vârstă anume începând de la care consultarea unui medic specializat în longevitate este binevenită. O poți face însă oricând după 30 de ani, pentru că faci o investiție în bunăstarea ta viitoare. 

Centrul de longevitate oferă o abordare complexă, modernă, pragmatică și eficientă care determină nevoile și riscurile de sănătate, indiferent de vârstă, cu scopul încetinirii procesului de îmbătrânire. Sunt folosite strategii personalizate pentru a evita, amâna și gestiona corect afecțiunile care apar pe măsură ce înaintăm în vârstă. 

Programele de longevitate sunt individualizate, se raportează la pacient ca individ unic, cu nevoi și un bagaj genetic specifice. În Centrul de longevitate, medicii specialiști identifică ritmul de îmbătrânire, care variază de la persoană la persoană, se concentrează pe aspectele fizice și psihice cu risc potențial de a produce afecțiuni și recomandă măsuri care să prevină diverse suferințe pentru a menține tonusul fizic și psihic, reducând la minimum posibil ritmul de îmbătrânire naturală.