Despre centru

Daca dupa minimum 12 luni de contacte sexuale regulate, neprotejate, nu se reuseste obtinerea unei sarcini este necesar sfatul unui medic specializat in infertilitate.

Aici sunt investigate cauzele de infertilitate masculina in vederea identificarii metodelor adecvate de tratament pentru cauzele identificate. Contrar opiniei generale, infertilitatea este o problema intalnita frecvent, in lume, 1 din 6 cupluri se confrunta cu probleme de infertilitate la un anumit moment din cursul vietii.
In aproximativ 20 -30% dintre cazurile de infertilitate este vorba de implicarea unui factor masculin, iar in 30-40%,dintre cazuri de o asociere de factori masculini si feminini, folosindu-se termenul de “infertilitate de cuplu”.

25 de milioane de persoane sunt afectate de infertilitate in Uniunea Europeana

Obiectivele evaluarii capacitatii fertile masculine

  • Identificarea capacitatii fertile a partenerului in vederea unei viitoare procreari
  • Identificarea si corectarea cauzei specifice, individuale, a infertilitatii masculine
  • Identificarea persoanelor care sufera de infertilitate care nu poate fi tratata, astfel incat acestea sa poata sa beneficieze de tehnologii de reproducere umana asistata medical
  • Identificarea afectiunilor care necesita atentie si interventii medicale specifice si individualizate

Se recomanda evaluarea capacitatii fertile a partenerului, daca nu s-a obtinut o sarcina dupa 12 luni de contacte sexuale regulate, neprotejate.

Pasii pe care ii urmezi in cadrul centrului pentru evaluarea capacitatii fertile masculine

  • Consultatie initiala la un medic urolog- consultatia andrologica
  • Set de analize pentru diagnosticarea si investigarea cauzelor infertilitatii
  • Consultatie pentru interpretarea rezultatelor
  • Consultatie pentru stabilirea unui plan de tratament individualizat

Evaluarea capacitatii fertile masculine este recomandata cat mai timpuriu, daca varsta partenerei este mai mare de 35 de ani, Dr. Andrei-Cristian Ion, medic specialist urolog