De ce să ne alegi pe noi

Fiecare femeie trece prin menopauză într-un mod unic. Specialiștii noștri încurajează femeile care traversează oricare dintre etapele menopauzei să se informeze corect și să nu ezite să apeleze la servicii medicale dedicate, pentru a beneficia de suport și îngrijire adecvată.

Echipă multidisciplinară

Menopauza nu este o boală, dar poate avea manifestări complexe care să necesite o  abordarea holistică și expertiza a mai multe specialități medicale. Din echipa multidisciplinară a Centrului de management al menopauzei fac parte: 

  • Medici specialiști obstetrică-ginecologie, cu expertiză în gestionarea schimbărilor hormonale asociate menopauzei.
  • Medici nutriționiști, care au expertiză în ceea ce privește alimentația adecvată pentru menopauză și gestionarea greutății. Acești medici pot crea planuri personalizate de nutriție pentru a-ți menține sănătatea și a gestiona schimbările metabolice asociate menopauzei.
  • Medici endocrinologi, care pot evalua modul în care disfuncțiile hormonale pot influența sănătatea femeii pe termen mediu și lung și identifică soluții personalizate de gestionare a efectelor asociate menopauzei.
  • Specialiști în medicină internă și medicină generală, implicați în gestionarea sănătății generale a pacientelor, evaluând și tratând alte afecțiuni medicale, care pot fi influențate de menopauză și de schimbările hormonale conexe.
  • Specialiști în dermatologie, care pot oferi expertiză în gestionarea problemelor de piele și a altor modificări ale aspectului fizic care pot apărea în timpul menopauzei.
  • Medici specialiști psihiatri, care pot ajuta în evaluarea și gestionarea aspectelor psihologice și emoționale asociate cu menopauză, cum ar fi depresia, anxietatea și tulburările de somn.
  • Psiholog cu rol important în furnizarea de suport emoțional pacientelor, pentru a gestiona schimbările și a face față provocărilor menopauzei.
     

Abordare personalizată

Tranziția hormonală pe care o experimentează fiecare femeie are particularități unice, astfel că managementul menopauzei, cu tot ce înseamnă aceasta, nu se poate realiza decât în mod personalizat. Sunt, totodată, luate în calcul vârsta, istoricul medical, simptomele, preferințele personale și alte aspecte specifice ale fiecărei paciente în parte. 

Tratament personalizat

Planul de tratament este conceput pentru a răspunde nevoilor unice ale fiecărei femei și este adaptat la stadiul menopauzei și la simptomele specifice. Este conceput astfel încât să poată susține în mod specific fiecare etapă (premenopauză, menopauză și postmenopauză, inclusiv menopauză precoce), și să acționeze țintit pentru a ameliora sau preveni simptomele și efectele deficitului hormonal asociat cu încetarea funcției ovariene. 

Metodele de tratament pot include o gamă de opțiuni de tratament, cum ar fi terapia hormonală, terapiile non-hormonale și terapiile complementare, în funcție de preferințele și nevoile individuale ale pacientei