Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Voluntarii sunt esenţa succesului. Alătură-te echipei Policlinicii Sociale Dristor

Fundatia REGINA MARIA - Unii pacienţi nu au mai fost la doctor de ani de zile, alţii au nevoie de supraveghere medicală regulată deoarece suferă de boli cronice, iar pentru alţii este necesar doar un examen de rutină. Ceea ce au în comun aceşti oameni este lipsa accesului la îngrijire medicală. 

În Bucureşti sunt peste 2.400 de persoane fără adăpost, iar aproximativ 100.000 de oameni nu beneficiază de asigurări medicale. Printre aceştia sunt mame tinere cu copii, oameni care şi-au pierdut serviciul sau pacienţi care suferă de afecţiuni cronice şi care au nevoie de un sfat medical.

"O policlinică pentru persoanele defavorizate social este visul meu şi al soţiei mele de foarte multă vreme. Credinţa Bahá'í şi, în mod special modelul M.S. Regina Maria a României, reprezintă motivul pentru care am luptat pentru această cauză”,  a declarat Dr. Wargha Enayati, cofondator al Fundaţiei "Regina Maria.

Toate serviciile sunt furnizate de voluntari

Este un drept de bază al oamenilor sa aibă acces la îngrijire medicală adecvată. De aceea, Policlinica Socială Dristor este expresia implicarii profunde şi a pasiunii echipei de voluntari pentru a furniza acces egal şi asistenţă medicală de calitate oamenilor care au cea mai mare nevoie de îngrijire şi anume, persoanelor neasigurate sau celor cu venituri foarte mici. Fără munca voluntarilor, singura opţiune a acestor pacienţi ar fi fost camera de urgenţă a spitalelor.

Nu am fost însă singuri. Ne-au ajutat mulţi parteneri, cărora le datorez enorm.” spune Dr. Wargha Enayati. “..este vorba de Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, dar şi voluntari persoane fizice, medici şi cadre medicale. Implicarea într-o cauză prin care îi ajutăm pe cei mai puţin norocoşi decât noi trebuie privită ca lucrul cel mai important pe care îl putem face în viaţa noastră, pentru că ajutorul pe care îl oferim altor persoane ne va aduce, în final, cea mai mare mulţumire sufletească”.

Doar în prima lună de când Policlinica Socială şi-a deschis porţile, au avut loc 140 de consultaţii si reevaluări. Pacienţii au  beneficiat de servicii de îngrijire medicală primară, încluziv oftalmologie, dermatologie şi stomatologie, de consulturi de specialitate, precum şi  consiliere psihologică  şi educaţie igieno-dietetică. Unii pacienţi sufereau de afecţiuni ameninţătoare de viaţă, cum ar fi angină pectorală, hipertensiune arterială, insuficienţa cardiacă, diabet zaharat, hepatită virală, ciroză hepatică, astm bronşic şi emfizem pulmonar. Au fost consultaţi pacienţi cu afecţiuni acute, dintre care trei au necesitat internare de urgenţă în spital. De asemenea, au fost efectuate o serie de investigaţii (ecografii, ECG, etc.), proceduri medicale (măsurare glicemie, examen otoscopic, spălături auriculare, etc.) şi analize de laborator.

Cum poţi ajuta şi TU

A fi medic voluntar înseamna a darui, iar a da ceva înapoi comunităţii în care trăieşti este o experienţă de neegalat: când un pacient nevoiaş te vede că intri în cabinet pentru a-l consulta, el ştie că eşti acolo pentru un singur motiv, deoarece iţi pasă de el.

Până acum generozitatea voluntarilor a fost extraordinară, însă nevoia de îngrijire este importantă şi in creştere. Unul din cele mai semnificative daruri pe care îl puteţi face este timpul dvs. A fi voluntar nu necesită un angajament de 8 ore, implicarea putând fi  în funcţie de programul dvs.

Alaturaţi-vă echipei noastre! Fiţi parte a unui efort care poate schimba sau salva viaţa celor nevoiaşi! Avem nevoie de medici din  orice specialitate şi în mod particular  de  medici oftalmologi, ORL-isti, diabetologi, dermatologi, cardiologi, internişti şi reumatologi.

Dacă sunteti interesat în voluntariat sau dacă doriţi informaţii suplimentare, vă rugăm să contactaţi pe d-na Miranda Cavill, Director General Fundaţia REGINA MARIA, miranda.cavill@reginamaria.ro sau telefon 0722-285008 sau Della Marcus, della.marcus@reginamaria.ro sau telefon 0730-380634.

Mulţumim medicilor şi personalului medical pentru preţiosul ajutor pe care l-au acordat pâna acum:

  • Asist. Victoria Bănăsaru
  • Dr. Diana Drăgănescu, medic stomatolog
  • Dr. Nirvana Georgescu, medic primar pneumolog, Director Medical Divizia Policlinici, Reţeaua privată de sănătate REGINA MARIA
  • Dr. Anca Plotoagă, medic primar radiologie şi imagistica medicală, Policlinica Băneasa
  • Dr. Vlad Romanescu, medic specialist medicină de familie, Coordonatorul Medical Policlinica Socială REGINA MARIA
  • Dr. Andreea Ştefănescu, medic specialist oftalmolog, Policlinica Băneasa şi Opera
  • Dr. Wargha Enayati, medic specialist cardiolog, Policlinica Băneasa şi Director General Reţeaua privată de sănătate REGINA MARIA