Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Tehnici de intindere si de ridicare a pielii - ramane inactiv

Aceste proceduri actioneaza prin incalzirea straturilor profunde ale pielii si stimularea cresterii cantitatii de colagen, fara a afecta stratul exterior al pielii. Terapiile folosesc dispozitive care emit unde de radiofrecventa, lumina pulsata, sau energie cu ultrasunete. Majoritatea vizeazapielea din jurul fetei si gatului si necesita tratamente multiple.

Radiofrecventa

Tratamentul cu radiofrecventa —   uneori numit lifting facial nechirurgical —  este folosit pentru a intinde pielea lasata, care atarna pe oraji, maxilare si in dreptul sprancenelor. In timp ce poate fi incomod, acesta necesita o perioada de recuperare mica sau inexistenta, in comparatie cu cele doua sau trei saptamani necesare pentru operatia de lifting facial. Dar, spre deosebire de liftingul facial chirurgical, radiofrecventa nu ridica muschii, deci nu este la fel eficienta pentru persoanele cu riduri avansate si pielea foarte lasata. Este mult mai folositor oamenilor in jurul varstei de 35-40 de ani, care prezinta o lasare a pielii si o ridare usoara, decat celor cu varste cuprinse intre 60-65 de ani.

Primul dispozitiv de radiofrecventa aprobat de FDA, Thermage, trateaza liniile fine din jurul ochilor, ridurile de pe frunte, maxilarele si obrajii lasati si alte zone ale corpului. Astazi, multe dispozitive cu caracteristici diferite sunt realizate de o serie de companii diferite; exemplele includ companiile Pellevé, Elos si Aluma.

Un dispozitiv de radio frecventa emite un curent electromagnetic la nivelul pielii, in timp ce un sistem de racire care se afla in capul manipulatorului, protejeaza epiderma. Medicul poate controla cantitatea de energie emisa de dispozitiv. Rezistenta naturala a pielii incetineste fluxul de electroni, producand o caldura intensa, uniforma si sustinuta la nivelul tesuturilor pielii. Caldura patrunde mai adanc in derma si in straturile subdermale decat patrund laserele la dermabraziune. Tratamentul dureaza o ora sau doua, in functie de marimea zonei de tratat si numarul de aplicari ale laserului peste piele pe care le face medicul. Puteti imediat sa va intoarceti la viata de zi cu zi. Este posibil sa aveti o roseala usoara timp de o ora, dar rareori apar umflaturi, vanatai sau durere. Efectele secundare sunt mai putin frecvente si sunt de obicei temporare.

De obicei, este nevoie de un singur tratament. Puteti vedea imbunatatiri imediate, dar beneficiile depline apar treptat, pe parcursul a patru pana la sase luni pe masura ce productia de colagen continua. Rezultatele pot dura pana la doi ani. Tratarea partii inferioare a fetei si a gatului costa in jur de 3.000$, partea superioara a fetei, 2.000 $, si intreaga fata 4.500 $.

Tratamente și dispozitive realizate la domiciliu

Tratamentele cosmetice pe care le puteți efectua la domiciliu sunt din ce în ce mai întâlnite. Substanțe slabe pentru peeling, truse de microdermabraziune și chiar un laser de îngrijire a pielii sunt disponibile fără prescripție pentru a fi folosite la domiciliu. Trusele de substanțe chimice pentru peeling și de microdermabraziune, au aceleași ingrediente ca cele profesioniste, dar au concentrații mai mici.  Acestea pot indepărta pielea moartă și pot diminua cicatricele și liniile fine, într-un mod sigur și avantajos și pentru doar o părticică din costul tratamentelor profesioniste. Dar rezultatele nu sunt atât de bune. Acestea funcționează mai bine pentru imperfecțiuni minore ale pielii. Pentru tratamentele cu laser realizate la domiciliu, nu există până acum dovezi științifice care să le demonstreze eficiența.

Excepție face laserul pentru îndepărtarea părului la domiciliu, care poate fi folosit în siguranță și într-un mod eficient pentru a îndepărta firele nedorite de păr negru sau șaten de pe corp.  În 2008, FDA-ul a aprobat două dispozitive de îndepărtare a părului la domiciliu, Tria și No!No!, pe care le puteți cumpăra direct de la producător sau alți furnizori, fără prescripție medicală. Aceste dispozitive pot oferi rezultate de lungă durată, în comparație cu cele pe care le puteți obține de la un medic dar sunt mult mai încete și necesită mult mai multe tratamente.

Aceste dispozitive nu sunt recomandate pentru oamenii bronzați, care au o piele mai închisă la culoare sau suferă de vreo afecțiune a pielii.

Terapie cu ultrasunete

Terapia concentrata sau intensa cu ultrasunete, cel mai nou tratament pentru intinderea pielii, actioneaza facand moleculele de sub piele sa vibreze, producand caldura, care stimuleaza formarea de colagen. Aparatul cu ultrasunete (denumit Ulthera System) este asemanator cu aparatul cu ultrasunete folosit pentru a face ecografii unui copil aflat in curs de dezvoltare, desi nu patrunde decat aproximativ 8 milimetri in piele. Dar, acest lucru ii permite medicului sa efectueze tratamentul cu o mai mare precizie.

Fiecare tratament dureaza intre 60 si 90 de minute. Majoritatea oamenilor isi fac un singur tratament, dar  altii beneficiaza de sedinte suplimentare. Rezultatele apar treptat, pe parcursul a doua-trei luni, uneori chiar si pana la sase luni. Efectele secundare includ un usor disconfort in timpul tratamentului, roseata care de obicei dispare in cateva ore si inflamare care poate dura cateva zile. Zona tratata poate sa fie, de asemenea, delicata sau sa va furnice la atingere, timp de cateva saptamani. Un tratament integral de fata si gat costa in jur de 3.000 $. Tratarea doar a zonei sprancenelor costa in jur de 350 $.