Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

S-au născut primii tripleți la Spitalul Băneasa

La sfârșitul lunii trecute, au venit pe lume primii tripleți născuți în cadrul Spitalului Băneasa. Cei trei bebeluși, Andrei, Cristina si Gabriela au fost născuți la doar 32 de săptămâni de sarcină și au avut 1850 g, 1900 g, respectiv 2100 g.

Suntem foarte bucuroși să le urăm bun venit primilor tripleți născuți la Spitalul Băneasa. Deși s-au născut prematur şi asta le-a cauzat probleme respiratorii, bebelușii au depășit perioada critică și, la trei săptamâni după naștere, starea lor este stabilă. Mulțumirea mea este că mămica și cei trei bebeluși au avut la dispoziţie în Spitalul Băneasa echipa interdisciplinară de medici care le-a putut oferi diagnosticul şi tratamentul potrivit, dar şi aparatura medicală performantă şi infrastructura necesară pentru a putea beneficia de cea mai bună îngrijire”, a declarat Hadi Rahimian, Director Medical Spitalul Băneasa.

Echipa medicală care a asistat nașterea tripleților a fost condusă de dr. Cezara Bucur, Medic Primar Obstetrică-Ginecologie și dr. Mihaela Scheiner, Medic Primar, Șef sectie neonatologie - Spital Băneasa. „Rata de naștere prematură în cazul sarcinilor multiple este  foarte ridicată, iar riscul de complicații pentru nou-născuți creşte cu cât vârsta sarcinii la momentul nașterii este mai mică. Astfel, alegerea momentului optim pentru extracția tripleților prin operație cezariană a fost o decizie dificilă”, a declarat dr. Cezara Bucur, Medic Primar Obstetrică-Ginecologie.

Am trăit cele mai fericite momente din viața mea atunci când mi-am văzut copiii pentru prima dată. Este un sentiment unic pe care mi-l voi aminti toată viața. Le mulțumesc din suflet doamnelor doctor și întregii echipe medicale de la Spitalul Băneasa pentru suportul acordat și pentru atmosfera caldă pe care au asigurat-o. Pe tot parcursul sarcinii, dar și la naștere m-am simțit în siguranță și am știut că eu și bebelușii mei avem parte de cea mai bună îngrijire posibilă”, a declarat mama tripleților.

Având în vedere complexitatea cazului medical, cât și posibilele riscuri, fiecare nou-născut a fost asistat de la naștere, din primele ore de viață de câte o echipă individuală medic-asistentă de neonatologie. Totodată, fiecare prematur a beneficiat, individual, de terapie constând în suport respirator de tip CPAP nazal (continuous positive airway pressure), dar și de aparate pentru monitorizare și tratament: incubatoare deschise (masa radiantă cu servocontrol) și  închise, pulsoximetre și lămpi de fototerapie pentru icter de prematuritate.

In prezent, la 3 săptămâni după naștere, toți cei trei bebeluși sunt bine, nu mai necesită tratament și primesc alimentația integral la biberon. Li se efectuează controale multiple: ecografii seriate transfontanelar, control oftalmologic, testare audiologică și metabolică, pentru depistarea precoce a unor complicații specifice vârstei, respectiv a unor boli rare.

Părinții sunt implicați treptat în procesul de îngrijire a nou-născuților pentru că, într-o săptămână, Andrei, Cristina și Gabriela vor absolvi prima etapă din viața lor.