Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Laboratoarele Regina Maria, partenere în proiectul TESTAREA GENETICĂ ÎN CANCERELE EREDITARE

Începând din 07.09.2023, laboratoarele Regina Maria sunt partenere afiliate proiectului TESTAREA GENETICĂ ÎN CANCERELE EREDITARE, finanțat de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București și aprobat prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 188/29.05.2023. În cadrul proiectului, beneficiarii enumerați în cele ce urmează pot depune cereri în vederea realizării și decontării testării genetice de screening pentru cancere ereditare, cererile putând fi înregistrate în linkul următor: https://testarece.assmb.ro/campanie/

Pacientii vor alege ca furnizor ,,Centrul Medical Unirea’’  ( Regina Maria) și vor beneficia fără costuri suplimentare de cel mai complex panel NGS – 125 de gene, având inclusă gratis și consilierea genetică/ consult la medic genetician specializat în genetica oncologică.

Panelul disponibil în laboratoarele Regina Maria va cuprinde 125 de gene, inclusiv cele 17 gene decontate de către ASSMB plus un consult din partea medicului genetician, fără costuri suplimentare suportate de pacienți.

Obiectivul proiectului îl reprezintă evaluarea riscului de apariție a următoarelor tipuri de cancer: mamar, ovarian, de endometru, de proastată, colon și rect, pancreas, sarcoame, tumori rare și pacienți cu tumori maligne sincrone sau metacrone precum și recomandarea unor strategii de prevenție personalizate prin efectuarea testării panelului de gene care să includă genele BRCA1, BRCA2, PALB2, TP53, STK11, PTEN, CDH1, POLE, ATM, CHEK2, RAD51C, RAD51D, BRIP1, MLH1, MSH2, MSH6, PMS2

Aceste teste se recomandă pacienților cu cancer (debut tipuriu, istoric familial) și rudelor unui pacient diagnosticat cu cancer ereditar. Beneficiarii proiectului sunt pacienți cu vârsta peste 18 ani, cu domiciliul stabil sau viză de reședință în Municipiul București obținută cu cel puțin 6 luni înainte de data depunerii cererii de aplicare în proiectul TESTARE GENETICĂ ÎN CANCERELE EREDITARE, pentru efectuarea testării genetice în cancerele ereditare, cu indicație medicală de la medicul specialist oncolog.

Până în decembrie 2023, se pot testa gratuit 500 de beneficiari, iar pe parcursul anului 2024 se vor testa 1000 de beneficiari. Testarea se va face în ordinea cronologică aplicării în platformă, până la epuizarea fondurilor alocate pe anul în curs.

Testările genetice pot fi realizate în toate punctele de recoltare Regina Maria: https://www.reginamaria.ro/locatii-recoltare-analize. 

Regulamentul complet al proiectului este disponibil aici.