Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Ponderas Academic Hospital este singurul Centru de Excelenta in Chirurgia Robotica din Romania

Ponderas Academic Hospital a fost desemnat Centru de Excelenta in Chirurgia Robotica de catre Surgical Review Corporation (SRC), fiind primul Centru de Chirurgie Robotica cu recunoastere internationala din Romania.
Acreditarea are la baza experienta castigata de echipa medicala in ultimii 5 ani, cu peste 1300 de cazuri operate robotic din multiple specialitati si vine ca o recunoastere a rezultatelor obtinute in urma unui proces riguros de evaluare. Echipa multidisciplinara formata din 8 medici acreditati robotic si cu o vasta experienta in chirurgia laparoscopica este coordonata de Prof. Dr. Catalin Copaescu, Chirurg de Excelenta in Chirurgia Robotica.

Toate operatiile efectuate robotic sau asistate robotic au fost evaluate de SRC din perspectiva numarului de cazuri tratate, a tehnicii chirurgicale utilizate, a numarului mic de complicatii postoperatorii, a perioadei scurte de spitalizare si a rezultatelor obtinute, precum si a protocoalelor si circuitelor dedicate specific chirurgiei robotice.

Prof. Dr. Catalin Copaescu, Chirurg de Excelenta in Chirurgia Robotica, manuieste robotul daVinci Xi cu ajutorul caruia pacientii cu tumori hepatice, pancreatice si colorectale beneficiaza de o procedura chirurgicala de precizie si recuperare rapida.

Robotul este o extensie a mâinii chirurgului.

Utilizarea robotilor medicali se bucura de un interes crescut pentru multiple specialitati chirurgicale. Pot fi tratate robotic atat afectiuni benigne (hernii, eventratii, fibromatoza uterina), cat si afectiuni maligne (tumori mediastinale, esofagiene, pulmonare, pancreatice, colorectale, ginecologice, urologice).
Treptat, abordul robotic a devenit prima indicatie in tratamentul anumitor patologii.

Acuratete sporita pentru medic, beneficii multiple pentru pacient

Pentru chirurg, robotul imbunatateste abilitatile tehnice, dexteritatea si vizibilitatea in campul operator si astfel creste, direct proportional, precizia interventiei chirurgicale, oferind totodata tratament personalizat, adaptat pentru fiecare pacient.

„Mi s-a parut de domeniul SF-ului sa ma operez cu un robot, dar, datorita lui, nu am trecut printr-o interventie complicata si recuperarea a fost foarte usoara. Am cautat si am ales cea mai buna varianta pentru mine” Cristina, pacient operat robotic in Ponderas

Cat de multe am putea face daca am vedea mai bine, de 10 ori mai bine?

Prin chirurgia robotica, pacientul primeste cel mai bun tratament chirurgical cu risc redus de complicatii, spitalizare redusa si recuperare rapida. Daca o interventie de chirurgie clasica presupune o perioada prelungita de spitalizare de cel putin 1 saptamana, chirurgia minim-invaziva ofera avantajul unei spitalizari reduse, de doar 24 de ore in cazul unor anumite patologii.

Excelenta in Chirurgia Robotica Multidisciplinara

Fie ca vorbim de afectiuni urologice, digestive, toracice, ortopedice, ginecologice sau defecte la nivelul peretelui abdominal, acestea pot beneficia de toate avantajele chirurgiei robotice.

Robotul daVinci Xi, standardul de aur in chirurgie

În ecosistemul intervențiilor cu robotul daVinci Xi, chirurgul efectuează operația de la o consola, reușind să controleze bratele robotice intuitiv și să opereze dintr-o poziție ergonomică și confortabilă.
Robotul chirurgical daVinci Xi permite efectuarea de operații complexe, cu incizii minime, de maximum 3-4 centimetri, fata de chirurgia clasica, deschisa, cu incizii mari, uneori de peste 15 centimetri.
Medicul chirurg folosește instrumente chirurgicale miniaturizate, de ordinul milimetrilor, acestea fiind montate pe trei brațe robotice separate, care au capacitatea de a se roti în 7 direcții, oferind chirurgului libertate de mișcare și o precizie superioară mâinii umane, la 540 de grade. Al patrulea braț are o cameră video 3D care ghidează chirurgul în timpul procedurii si ii ofera o vedere marita de aproximativ 10 ori.

Robotul Mako, singurul robot ortopedic din Europa de Est

Robotul Mako utilizat in cadrul Centrului de Excelenta in Ortopedie din Ponderas Academic Hospital, ofera fiecărui pacient o experiență chirurgicală personalizată.
Folosind un model 3D virtual, Mako permite medicilor chirurgi să realizeze proteze personalizate pe anatomia fiecărui pacient. Astfel, există un plan clar și sigur pentru modul în care chirurgul va poziționa implantul, înainte de a intra în sală de operație.
În timpul operației, asistat de robotul Mako, medicul chirurg poate realiza intervenția și poate efectua ajustările necesare, la cel mai ridicat nivel de precizie.
Postoperator, pacienții care aleg intervenția cu ajutorul tehnologiei Mako au parte de o recuperare mult mai ușoară și mai rapidă si, pe termen lung, reusesc sa faca o miscare foarte naturala si aproape sa uite ca au o proteza.

De la echipa multidisciplinara la Centru de Excelenta in Chirurgia Robotica

Ponderas Academic Hospital, parte a retelei de sanatate Regina Maria, este singurul spital privat din România cu 9 acreditări internaționale. Acestea atesta excelenta in chirurgie, calitatea actului medical si respectarea standardelor internationale in siguranta pacientului. Spitalul ofera servicii medicale complete, integrate (spital, policlinică, imagistică) cu toate specialitățile medicale și chirurgicale.
Evaluarea preoperatorie a pacientilor se realizeaza in cadru multidisciplinar si se poate face intr-o singura zi.
Beneficiile evaluarii multidisciplinare sunt legate de faptul ca un singur doctor poate oferi optiuni limitate, dar o echipa multidisciplinara care evalueaza pacientul poate oferi mai multe optiuni si, uneori, chiar rezultate mai bune.
In Ponderas Academic Hospital, fiecare caz oncologic este evaluat de o comisie multidisciplinara, numita Tumor Board, la care participa medici chirurgi, oncologi, imagisti, anatomopatologi si radioterapeuti care vor stabili cea mai buna conduita terapeutica si abordare pentru fiecare pacient, pe baza protocoaleloe si recomandarilor internationale.

Sa fii cea mai buna versiune a ta atunci cand operezi

Cand au la indemana cel mai avansat sistem de chirurgie robotica din lume, robotul daVinci Xi, medicii efectueaza interventii chirurgicale complexe cu precizie milimetrica, in deplina siguranta.

„In Ponderas Academic Hospital, daVinci Xi permite abordarea unor specialitati diferite. Acesta este standarul chirurgiei. Nu in viitor, ci astazi. Pentru ca minim-invaziv inseamna mai bine, complicatii reduse si o recuperare mai buna pentru pacient.” Prof. Dr. Catalin Copaescu

Prof. Dr. Catalin Copăescu, directorul medical Ponderas Academic Hospital, este unul dintre fondatorii primului program integrat de chirurgie minim invazivă și robotică din România, program în care medicii învață să lucreze cu noile tehnologii.
Pe baza experientei indelungate, a primit acreditarea pentru Chirurg de Excelenta in Chirurgie Robotica si este coordonatorul departamentului de Chirurgie Robotica din Ponderas Academic Hospital.

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.