Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Este bine sa folosesc Bengay pentru alinarea durerilor musculare?

Henry (Hank) Bernstein, D.O. (Doctor of Osteopathy) este Lector universitar in Pediatrie la Harvard Medical School si Profesor de Pediatrie la Dartmouth  Medical School. Fost Director asociat al Sectiei de Pediatrie Generala si Director al Sectiei de Asistenta Medicala Primara a Spitalului de Pediatrie din Boston, in prezent este Directorul Sectiei de Pediatrie Generale a Spitalului de Pediatrie din Dartmouth. Are o experienta variata si extinsa in asistenta medicala primara in pediatrie si  este purtator de cuvant pentru presa scrisa pe teme generale privind sanatatea copiilor, inclusiv vaccinarea, bolile specifice copiilor si informatii practice pentru parinti.

Intrebare:

Fiica mea acuza dureri in zona gatului. Este bine sa folosesc Bengay pentru alinarea durerilor musculare?

Raspuns:

Evita sa folosesti unguentele de tipul Bengay la copiii mici. Aceste produse sunt aprobate pentru folosirea de catre adulti in ameliorarea durerilor minore. Totusi, desi aceste produse pot fi folosite de catre adulti, acest lucru nu inseamna ca sunt bune si pentru copiii de toate varstele.

Ingredientul principal din aceste produse este salicilatul de metil. Acesta este un antialgic topic care contine aspirina, iar aceasta nu este recomandata copiilor. Desi nu s-a stabilit o legatura clara intre aspirina si sindromul Reye, expertii sunt de parere ca pentru a-l preveni cea mai sigura abordare este sa nu se administreze copiilor aspirina sau medicamente care contin aspirina.

Sindromul Reye apare cel mai frecvent la copiii care au o infectie virala (cum ar fi varicela) si iau aspirina sau medicamente care contin aspirina. Acest lucru poate duce la deces.

Deci, ce poti face pentru a trata durerile musculare ale copiilor? De obicei, tratamentul nu include medicamente, mai ales la varsta frageda a fiicei tale.

Poti incerca:

  • repaus
  • masaj
  • practicarea unor miscari usoare care solicita muschiul dureros

Pentru ameliorarea durerii, poti incerca de asemenea acetaminofenul (Paracetamol sau alte denumiri generice) si compresele cu gheata. Gimnastica zilnica ajuta la prevenirea accidentarilor viitoare.

Daca durerea musculara nu se amelioreaza in urma acestor tratamente usoare, consulta medicul pediatru.