Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Dl. Colonel Dr. George Marinescu

Articol de Dr. George Marinescu Medic specialist Radiologie - imagistica medicala

Ne face deosebită plăcere să vi-l prezentăm pe Dl. Colonel Dr. George Marinescu, medic primar Medicină Nucleară, Doctor în Ştiinţe Medicale , cu a doua specialitate în Radiologie şi Imagistică Medicală, şi atestat în ecografie generală şi tomografie computerizată.

Dl. Dr. George Marinescu face parte din echipa Policlinicii Dorobanţi şi Lujerului şi  efectuează  o gamă variată de ecografii la adulţi şi copii: ecografii  abdominale, pelvine, mamare, tiroidiană, sonoelastografie, glande salivare, părti moi, ganglionară, testiculară, morfologie sarcina trimestru I, dublu-test FMF, morfologie trimestru II/III, biometrie/doppler sarcină, ecografie cu substanţă de contrast SonoVue.

Experienţa  sa clinică se bazează pe o îndelungată activitate în domeniul imagistic:  începând din anul 1991, Dl. Dr. George Marinescu a efectuat peste 100 000 de investigaţii imagistice şi a condus pentru o lungă perioadă de timp Secţia de Medicină Nucleară, Ecografie şi Explorări Funcţionale a Spitalului Clinic de Urgenţă Militar Central Bucureşti, secţie în care a pregătit  numeroase generaţii de rezidenţi  în domeniul ecografiei şi al scintigrafiei.

Dl. Dr. George Marinescu este autorul a numeroase articole medicale publicate în revistele de specialitate sau prezentate în cadrul unor manifestări ştiinţifice interne şi internaţionale şi coautor al cărţii “Imagistica scintigrafică - actualităţi în cardiologie şi pneumologie”.

A urmat numeroase cursuri de pregătire profesională în străinătate şi a obţinut competenţa în ecografie generală, tomografie computerizată şi managementul serviciilor de sănătate. De asemenea, este acreditat de Fundaţia de Medicină Fetală (FMF), fiind atestat cu certificat de competenţă în: ecografia morfologică de sarcină trimestrul I (dublu test),  morfologie fetală trimestru II, precum şi în evaluarea calcului de risc.

Este membru al unor numeroase societăţi  medicale româneşti şi internaţionale:

  • Societatea Română de Rezonanţă Magnetică - membru fondator
  • Societatea Română de Medicina Nucleară
  • Societatea Română de Radiologie şi Imagistică Medicală
  • Societatea Internaţională de Ultrasonografie în Obstetrică şi Ginecologie(ISUOG)