Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

CE ESTE NOU: Numararea pasilor da startul la sanatate

Cu cat barbatii fac mai multi pasi in fiecare zi, cu atat sunt mai sanatosi, conform unui studiu din American Journal of Health Promotion

Si poti beneficia si daca nu atingi obiectivul stabilit la nivel global de 10.000 de pasi pe zi pentru programele de mentinere in forma prin plimbare. Studiul s-a concentrat pe 385 de barbati cu varsta peste 55 de ani, din Alberta, Canada. Majoritatea erau supraponderali sau obezi. Acestia au purtat pedometre timp de trei zile pentru a contoriza numarul de pasi facuti, atat in timpul plimbarilor cat si in viata de zi cu zi. De asemenea, barbatii au completat un chestionar care le-a evaluat sanatatea fizica si mentala si calitatea vietii. Barbatii din cadrul studiului au atins o medie de 8.539 de pasi pe zi. Cu cat mai multi pasi au inregistrat, cu atat mai mult au castigat in ceea ce priveste sanatatea si calitatea vietii.

Pedometrele te pot ajuta sa te auto-motivezi sa fii mai activ fizic, dar nu uita sa porti pantofi de buna calitate si sa cresti gradual numarul de pasi pe zi, pentru a evita durerile sau ranirile inutile.